Најновије

БЕОГРАД УСТАО НА НОГЕ: Почео нови протест против Милове и Вучићеве репресије над СПЦ у ЦГ! (ВИДЕО)

У Београду је испред цркве Светог Марка почело ново окупљање народа против репресије режима Мила Ђукановића над српским народом и СПЦ у Црној Гори, као и о прећутној подршци антисрпском диктатору од стране режима Александра Вучића.  

Протест у Београду против Миловог режима (Фото: Јутјуб)

После скупа, предвиђена је и протестна шетња до Председништва!

– Захтевамо да председник Србије јавно осуди хапшење владике Јоаникија и затражи престанак прогона Срба и СПЦ у Црној Гори – истичу организатори.

Организатори и ученици скупа подршке епископу Јоаникију „Свећом за слободу“.

Захтеви учесника скупа “Срећа за слободу”

1. Да председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије јавно и недвосмислено најоштрије осуде Мила Ђукановића и његов режим, а посебно репресивно хапшење епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, свештеника Српске православне цркве и њених верника у Црној Гори, сурово обрачунавање полиције са мирним демонстрантима и пребијање деце, као и свеукупно гажење основних људских права Срба и верника СПЦ у Црној Гори.

2. Упућивање протестне ноте Србије властима Црне Горе због отимања светиња Српске православне цркве у Црној Гори и свеопште репресије према тамошњим Србима и православним верницима.

3. Да Република Србија пред Уједињеним нацијама, Саветом Европе, ОЕБС-ом и другим међународним институцијама покрене питање положаја Срба у Црној Гори, уз навођење тачних и исцрпних података о томе да су Срби изложени прогонима и ограничавању верских и националних слобода, да им је онемогућено запошљавање и напредовање у државним органима, као и то да се, према свим меродавним статистичким подацима, у Црној Гори спроводи планско асимиловање Срба.

4. Ускраћивање гостопримства Ђукановићевом амбасадору у Србији Тарзану Милошевићу, свођење дипломатских односа са Црном Гором на конзуларни ниво током трајања кризе, те раскид споразума између Републике Србије и Републике Црне Горе о узајамном заступању и пружању конзуларне заштите и услуга.

5. Хитно усвајање у Народној скупштини Србије „Резолуције о положају и угрожености Срба и Српске православне цркве у Црној Гори“.

Спаљене лажне дипломе министара и посланика! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА