Најновије

НАПЕТО! По Црној Гори приватне безбедоносне службе приводе црквена лица? (ВИДЕО)

Ситуација у Црној Гори се не смирује последњих година, што је тема емисије Двадесет и пет минута коју води др Драган Петровић, на ју туб каналу Србин инфо. Он анализира унутрашње политичку и друштену ситуацију у Црној Гори од 2014. године, до данашњих дана:

Протести у Црној Гори (Фото: Јутјуб)

– Изразито недемократски и ауторитаран систем владавине режима Мила Ђукановића, се одржава на власти већ дуги низ година, где су посебно значајни моменти председнички избори 2014 и нарочито парламентарни избори октобра 2016, са фарсом од тзв. „државног удара“. Убацивање земље у НАТО, чему се противи највећи део становништва, покушај измене миленијумског српског идентитета народа, те различити облици репресалија против неистомишљеницима, су главне одлике овог режима. Поред тога сива економија па и она црна (на ивици криминала) су један од начина опстанка на власти.

Међутим, покушај одузимања и сламања миленијумске Српске православне цркве у Црној Гори преко спорног Закона о верским заједницама, изазвао је између осталог масовне протесте већине православног живља и озбиљно уздрмао режим. Ванредно стање у вези пандемије, Ђукановић није искористио за тражење компромиса, већ су ухапшени привремено владика Јоаникије и више свештених лица, што је додатно подигло напетости.

У том правцу низ других мера, попут остављање затворнеих граница само према Србији и Републици Српској, селективан однос према окупљанима грађана одржавају тензије и удаљују могућност компромиса. Чини се да парламентрни избоори на јесен имају велику шансу промене власти након вишедеценијског периода владавине Мила Ђукановића, са свим што ова власт са собом носи, истакао је у емисији др Драган Петровић.

Дачић оштро реаговао на потез приштинских власти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА