Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ ОКО ДИКТАТОРА: Британски посланици бране светиње у Црној Гори! Борба за хришћане се шири!

Наиме, на делу је спровођење скандалозног Закона о слободи вероисповести, али и физичка тортура и разноразна хапшења хришћана у Црној Гори, а тим поводом су се данас огласили и британски посланици и политичари Тим Фарон и Стив Бејкер. 

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб/Правда)

Њих двојица су се текстом у познатом листу “Њузвик” обратили јавности и објаснили какво кршење верских права се спроводи на тлу Црне Горе, управо након доношења контроверзног закона који је усмерен против хришћана пре свега. 

Њих двојица су у својим обраћањима захтевали да међународна заједница реагује, НАТО, али су упутили и апел својој држави, Великој Британији да је време да се верници заштите од оваквог нехуманог третмана.

- У време када су САД слободу вероисповести поставиле за приоритет, поносан сам на то и на @тимфаррон и @Newsweek што бране хришћане. НАТО и Велика Британија морају сада да делују како би зауставиле прогон хришц́ана и рушење њихове Цркве у Црној Гори - написао је Стив Бејкер посланих британског парламента.

Бејкеров твит је ретвитовао парламентарац Џереми Хант и написао да се верска права морају бранити. 

- Слобода богослужења је основно људско право - али превише често се хришц́ани занемарују. Њихова права морамо снажно бранити - твитовао је Џереми Хант.

Бејкер истиче да се ситуација свакодневно погоршава и да је време и да Велика Британије реагује, јер очигледно локалне власти немају намеру да спрече насиље над народом и свештеницима, као и да је народ у одбрани своје вере остао потпуно незаштићен. 

- Можемо стајати на супротним странама парламента, и расправљати о спорним питањима Европе, али у једном морамо бити уједињени, а то су питања наше хришћанске вероисповести и наших религијских права. Закон се противи свакој владавини права, права на приватну својину и права појединаца да упражњавају своје верске обреде без мешања државе у религијска питања  - стоји у тексту британских посланика.

Од децембра месеца, када је донесен Закон о слободи вероисповести, на делу је спровођење насиља и кршење верских права, а Бејкер и Фарон наводе и да је тај закон усвојен противно свим демократским правилима. 

- Скоро 80 процената грађана Црне Горе признаје Српску православну цркву као своју и поштују традицију дугу више од 800 година старе српске хришћанске цркве која траје на том простору. Један човек и његова партија владају непрекидно Црном Гором већ више од 30 година. Ђукановић је превише лако прихваћен од стране Западних сила, без превише критичког осврта на његову владавину. Црна Гора је можда сматрана малом земљом далеко од токова глобалне политике. Међутим, његов однос према хришћанима ставио је Црну Гору на светску мапу. А сада, са дугом према Кинезима и без довољно кеша у рукама да подмаже мотор своје привреде, он тај новац жели да добије конфискујући имовину - написали су двојица парламентараца и додали: 

- Ако већ желимо да водимо испавне битке и бранимо права хришћана широм света, не постоји било какав изговор да останемо глуви и неми и да не предузмемо ништа када нападају вернике широм Европе - закључују Фарон и Бејкер.

Кина предузима контрамере против четири америчка медија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА