Најновије

МИЛО НАСТАВЉА ПРОГОН СРПСКЕ ЦРКВЕ: Одбијена жалба Митрополије због рушења конака у Улцињу!

Црногорско Министарство одрживог развоја и туризма одбило је жалбу Митрополије црногорско-приморске (МЦП), која је тражила поништење решења урбанистичко-грађевинског инспектора, којим је Српској православној цркви забрањена изградња манастирског конака на Бриској гори код Улциња.

Мило Ђукановић (Фото: Правда)

Урбанистичко-грађевински инспектор је донео решење 4. јуна, којим је забранио градњу приземног објекта од око 150 квадратних метара, али је Митрополија наставила радове, аи извршна служба 10. јуна порушила је започети манастирски конак.

Митрополија црногорско-приморска је оспорила решење инспектора, тврдећи да је донето на незаконит начин, јер не садржи тачан број катастарске парцеле.

Из МЦП наводе и да је објекат у припремним радовима изграђен на подручју које није обухваћено детаљним урбанистичким планом, због чега се није могла прибавити документација за градњу, нити пријавити градња, јер је реч о сеоском подручју за које се не издају никакви урбанистичко-технички услови.

Министарство одрживог развоја и туризма, како је наглашено, разматрало је жалбу Митрополије црногорско-приморске, као и све списе предмета и одбило жалбу.

- Оцењујући законитост оспореног решења, ово министарство је нашло да је потпуно утврђено чињенично стање, без повреде правила поступка, правилно примењено материјално право. Урбанистичко-грађевинска инспекторка је у оквиру својих законских овлашћења изрекла МЦП одговорајућу меру инспекцијског надзора, због чега није било места поништењу првостепеног решења - наводи се у образложењу владиног ресора.

Започети конак порушен је рано ујутру 10. јуна.

Рушење конака тада је осудио митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је то назвао злочином против цркве.

МУП Црне Горе се иживљавао над митрополитом Амфилохијем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА