Најновије

ЦРНОЈ ГОРИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА! Милови тајкуни дугују држави више од 70 милиона евра!

Тајкуни блиски ДПС-у, по званичним подацима Пореске управе укупно дугују 70,78 милиона евра.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Управо је од тих лица угрожена држава Црна Гора и јасно је ако ДПС победи на изборима, тајкуни неће платити држави и народу оно што годинама дугују.

Јер, патриотизам и одсност држави се огледа у плаћању пореза и свих других обавеза, а не у папагајском понављању како је држава угрожена од измишљених непријатеља, само да би се скренула пажња са ових и оваквих ствари.

На листи Пореске управе и Министарства финансија, налази се 200 пореских обвезника са највећим износом дуга по основу неплаћеног пореза на додату вредност (ПДВ), на добит, на промет непокретности и концесија.

На актуелној листи се налази 66 обвезника са дугом од 24,59 милиона, којима је одобрен репрограм пореског дуга у складу са Законом о репрограму пореског потраживања.

Решење о репрограму је укинуто за 26 обвезника и они укупно дугују 20,53 милиона.

Листу предводи компанија Вектра Јакић, ДОС тајкуна Драгана Бркивића, са дугом од 9,73 милиона, којој је укинуто рјешење о репрограму. Следи Технопут са 4,79 милиона, који је у репрограму.

Вектра Монтенегро има дуг од 4,75 милиона и укинуто решење о репрограму, а слиједи барска фирма Family shop RVD са дугом од 2,77 милиона и она се налази у репрограму.

Пета на листи је подгоричка фирма А-Коп са дугом од 2,68 милиона, а следи Vuk & петрол са 2,64 милиона и Fab-live са 2,33 милиона и она се налази у репрограму.

Дуг Цијевне комерц, тајкуна ДПС-а Данила Петровића, износи 1,78 милиона и она се налази у репрограму, а Вектре Боке 1,4 милиона и њој је укинуто решење о репрограму.

Листу од десет највећих дужника закључио је Рудник угља који се налази у репрограму са дугом од 1,1 милион.

У блокади су и Браћа Колић са 980,43 хиљаде, Олд тоwн инвест гроуп са 960,65 хиљада, и Црногорски фонд за солидарну стамбену изградњу са 946,39 хиљада.

На Црној листи су и GBM Adriatica Budva са 851,5 хиљада, Инпек са 740,09 хиљада, Цијевна комерц са 587,43 хиљаде, Рокшпед са 482,88 хиљада, Плантаже са 299,13 хиљада и Мјешовито Херцег Нови са 105,8 хиљада.

Објављена је и листа од 100 највећих дужника по основу неплаћених пореза и доприноса из и на лична примања. Укупан дуг по том основу је 57,9 милиона, док је репрограмом обухваћено скоро 13 милиона.

За порезе и доприносе највише дугује Монтенегро Аирлинес, 23,9 милиона.

Следи Жељезнички превоз са пет милиона, Рудник угља са 3,25 милиона, Одржавање жељезничких возних средстава са 2,55 милиона, Вектра Бока са 2,03 милиона, Work Finder са 1,38 милиона, Жељезничка инфраструктура са 1,27 милиона, Инпек са 1,14 милиона, Вектра Јакић са 896,27 хиљада и Технопут са 820,37 хиљада.

Решња о репрограму су укинута и за Вектру Боку, Вектру Јакић, Work Finder, рожајски Сервистранс, Савез синдиката, Вектру Монтенегро, Еко медузу Бијело Поље и Градину company.

Оклопна возила у непрегледној колони долазе из Ирака! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА