Најновије

"Звезда у Евролиги без обзира на исход финалне серије АБА лиге против Будућности"

Како ствари стоје, победник ВТБ лиге у овој сезони неће имати сигурно место у Евролиги за наредну такмичарску годину. Пррема наводима РИА Новости, односно Руске агенције за међународне информације, то место ће припасти екипи Зенита из Санкт Петербурга.

Кошаркаши Звезде (Фото: Јутјуб)

- Претходно је најбољи тим ВТБ лиге не рачунајући ЦСКА, који има дугорочну лиценцу, добијао место у Евролиги за идућу такмичарску годину. У сезони 2021/22, Русију ће у овом такмичењу сигурно представљати Армејци и Уникс - навела је руска информативна агенција.

Подсетимо, у полуфиналу ВТБ лиге тренутно играју ЦСКА и Зенит и једном пару, односно Локомотива Кубањ и Уникс у другом. Ако се којим случајем Локомотива домогне финала, а екипа из Санкт Петербурга то не учини, не би било чудно да Железничари "извисе" за место међу најбољим екипама у Европи.

А онда - бомба. РИА Новости на основу неименованог извора тврде да ће се у Евролиги поред Зенита наћи и Црвена звезда.

- Информација да ће се најбољи тим ВТБ лиге, не рачунајући ЦСКА, добити загарантовано место у Евролиги за следећу сезону није тачна. Челници ће сами одредити ко ће попунити два упражњена места, али око тога нема посебних загонетки. Клубови који ће вероватно добити позив су Зенит и Црвена звезда - пише у наводима РИА Новости.

За сада је познато укупно 16 од 18 учесника Евролиге за наредну сезону. То су Барселона, Реал Мадрид, Басконија, Фенербахче, Анадолу Ефес, ПАО, Олимпијакос, Олимпија Милано, Жалгирис, ЦСКА Москва и Макаби Тел Авив који имају дугорочне лиценце, Бајерн и Асвел ће то имати од наредне сезоне, Алба је "зарадила" двогодишњу специјалну позивницу, а Монако и Уникс следеће године ће играти у Евролиги као финалисти Еврокупа.

Шокантне доказе о Марадониној смрти прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА