Најновије

ЗАХАРОВА: Обуздајте разуларене радикалне косовске Албанце!

Министарство спољних послова Русије захтева да контингент НАТО „обузда радикалне косовске Албанце", рекла је портпаролка руског Министарства Марија Захарова поводом најновијих инцидената на северу Косова када је један Србин тешко рањен, а више њих повређено.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

'’Захтевамо да Мисија на Косову испуни свој мандат у складу са Резолуцијом СБ УН 1244 и да обуздају разуларене радикалне косовске Албанце. Напомињемо да постојећи контингент НАТО има пуну одговорност за осигуравање мира и безбедности у покрајини'’, наводи се у саопштењу.

Захарова је указала на демонстративно одбијање косовских Албанаца да одустану од својих агресивних планова с циљем да очисте Косово од неалбанског становништва стварањем неподношљивих услова за живот, пренео је Спутњик.

Руско Министарство је одлучно осудило поступке косовских власти који су, како се наводи, свесни некажњивости и који користе сваки повод да би, уочи локалних избора 17. октобра, изазвали међу локалним становништвом талас србофобије и на том таласу превагу ултранационалистичких снага неспособних за договор.

Очигледно је да радикална '’влада'’ Аљбина Куртија не сматра да има икакве обавезе, отворено игнорише чак и оне на Западу који настављају да лобирају за међународну легализацију незаконите, једнострано проглашене независности Косова, додала је она.

'’Упозоравамо: такав став Приштине и нејасна реакција њених 'покровитеља' неизбежно изазивају кретање ка отвореном сукобу, уништавају претпоставке за наставак, и без тога блокираног, дијалога две стране'’, упозорила је Захарова.

Како амерички савезници, укључујући и Приштину и Сарајево, пропадају и због чега, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА