Најновије

ХАОС НА СЕВЕРУ КИМ ДОБРО ИСПЛАНИРАН Шешељ: Ја имам поуздане информације да се ради о....

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Курти добио подршку једне земље која није чланица Европске уније, а ако је судити по мишљењу стручњака за безбедност, дефинитивно је реч о Великој Британији, чиме се објашњава долазак британског краљевског батаљона, који је познат по насилном приступу.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Контраобавештајац у пензији Љубан Каран истиче да нема дилеме ко стоји иза акције на Космету.

- И сам председник је рекао да је у питању страна сила која није део ЕУ. Та сила на коју он мисли је Велика Британија. Друга сила су САД. Нема ту дилеме ко стоји иза Куртијевог понашања. Ми немамо никакве доказе за то да долазак Гурки има везе с инцидентима на КиМ, али је врло је вероватно, јер је изненађујуће да су дошли у толиком броју. Они увек иду у кризним ситуацијама на кризна подручја где се очекују сукоби. Увежбавали су сузбијање нереда међу цивилним становништвом баш непосредно пре инцидената. Има разлога да верујемо да међу оним капуљачама и маскама њихових наводних специјалних јединица има и странаца, а међу њима и Гурки - рекао је Каран.

Како је објаснио, смишљена је једна перфидна ствар.

- Пре пар дана је смишљена једна акција хапшења терористичке групе. Врло чудна акција, где није прецизиран циљ тог наводног тероризма. То су сумњиве околности и чини се да је све инсценирано, подметнуто, са циљем да се створе оправдања за неку ширу акцију широм Косова. Циљ ове комплетне акције је био да се направи нови егзодус Срба по хрватском сценарију. Циљ је да се изазове страх и покрене бежање људи према Србији - рекао је Каран, и додао да је реч о великој психолошкој пропаганди из оквира специјалног рата.

Лидер српске радикалне странке Војислав Шешељ је сагласан да је све урађено у режији британских дипломата који су стационирани у Приштини.

- Ја очекујем да ће се такве ситуације понављати. Они опипавају пулс Србије. Србија је јуче дала још одлучнији одговор и Срби са севера КиМ су добили гаранцију да их Србија неће оставити на цедилу - рекао је Војислав Шешељ.

Шешељ каже да је очигледно да Британци спремају велико зло на Балкану, а да Срби морају остати чврсти и непоколебљиви.

- Ја имам поуздане информације да се ради о Британцима - рекао је лидер радикала.

Вулин: Много Срба је могло бити побијено!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је председник Србије Александар Вучић „положио испит“ током кризе на Косову и уписао се још једном у колективно сећање нације.

- Заборавиће се многе дневне политичке одлуке, али памтиће се какви сте били на Косову. То је историја. То је улаз у колективно памћење и то вам српски народ неће опростити ако нисте положили испит - истакао је он.

Вулин је казао да је премијер Косова Аљбин Курти кукавица и да, за разлику од претходних преговарача Приштине, нема елементарну одговорност ни за Албанце ни за Србе.

- Ти специјалци су могли бити побијени. А колико је Срба могло бити побијено, ни то га не занима - истакао је Вулин.

Москва: Да се обуздају разуларени Албанци!

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да Русија захтева да снаге НАТО на Косову „обуздају радикалне косовске Албанце“.

- Напомињемо да постојећи контингент НАТО има пуну одговорност за осигуравање мира и безбедности у покрајини - наводи се између осталог у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Турска прети Русији због напада на турске војнике у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА