Најновије

КУРТИ НЕ ПОВЛАЧИ ПОТЕЗЕ НА СВОЈУ РУКУ: Ко стоји иза њега?

Зоран Миливојевић, Мирослав Бјеговић и Зоран Анђелковић, гостујући на телевизији Пинк, сложили су се да не постоји јединство главних актера Западних сила за решавање кризе на Космету, што локални политички актери на Косову користе за самовољу.

Аљбин Курти (Илустрација: јутјуб)

Зоран Миливојевић, дипломата у пензији, истакао је за Пинк да се дешавања на Косову могу обуздати.

"То се може десити уколико они који то могу да учине и одлуче да то ураде. Све што Курти ради не ради сам, без обзира да ли га неко подржава или пропушта да реагује, према томе, нечињењем може нешто и да се подржава. Курти има подршку међународних фактора и не повлачи потезе на своју руку“, рекао је Миливојевић.

По мишљењу Мирослава Бјеговића, декана Факултета за студије безбедности стручњака за тероризам и организовани криминал, сценарио који се догађа на Косову је познат.

„Британци овде имају велики утицај, и њихова служба МИ6 која има поприличан утицај на дестабилизацију Балкана. Ипак, њихов утицај је много већи на ситуацију у БиХ и ту више дају себи примат, а мање када је у питању Косово и Метохиј“, рекао је он и додао, да је због тога што такозвану државу Косово нису створили Британци већ Американци.

Према речима Зорана Анђелковића, бившег председника Извршног већа за Косово и Метохију, актуелна ситуација на Косову није настала заједничком акцијом сила Запада.

„Лондону је ово чак и из унутрашњих и политичких разлога битно. Њима је циј да покажу нестабилност и немогућност ЕУ да решава ситуиацију на Старом континенту. Они пред својим бирачима желе да покажу да ЕУ није спремна да реши кризе на Западном Балкану како би својим грађанима показали да је Брегзит користан за грађане Велике Британије“, навео је он.

Анђелковић указује на то да мисли да је тренутна ситуација више питање сукоба Брисела са Лондоном него изостанка сарадње Брисела и Вашингтона.

О новом Куртијевом плану за Србе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА