Најновије

СУЛУДЕ ПОРЕТЊЕ ФУНКЦИОНЕРА СНС: Има доста људи спремних да аутом улете у масу - однели би их као да не постоје (ВИДЕО)

Приликом синоћног гостовања на регионалној ТВ Телемарк, Александар Максимовић, високи функционер градског одбора СНС у Чачку и заменик председника скупштине града изнео је скандалозне тврдње да у редовима СНС „има доста људи који су спремни да седну у своја возила и да улете у ту масу” – мислећи на суботње окупљање на блокади саобраћаја у Прељини. Он је позивајући се на велики број чланова СНС изјавио да „само 1% тих људи да се појави разбили би то и однели би их као да не постоје”.

Александар Максимовић (Фото: Јутјуб)

На његове претње реаговао је лидер Двери Бошко обрадовић.

- Ово не само да је узнемирило јавност у нашем граду већ представља јавно изречену претњу по безбедност грађана и јавни ред и мир. Позивамо Полицијску управу града Чачка да хитно реагује и приведе Максимовића ради сазнања о којим се лицима и плановима о вршењу насиља и покушаја масовног убиства ради. Уколико би дошло до најављених тешких и опасних инцидената од стране неодговорних чланова СНС у Чачку, последице могу бити фаталне по живот грађана. Такав сценарио, који Максимовић јавно директно најављује и прижељкује, мора бити спречен а они који га планирају кривично гоњени. У супротном, сва одговорност биће на надлежним истражним органима, пре свега тужилаштву и полицијској управи града Чачка због неадекватног  превентивног деловања – рекао је Обрадовић.

Он каже да овакви иступи појединаца у политичком животу су апсолутно недопустиви и морају бити строго кажњени.

- Тражимо моменталну смену заменика председника скупштине града Чачка Александра Максимовића који је на овај начин спреман да се обрачуна са грађанима и да их лиши чак и живота. Програмско опредељење Српског покрета Двери је да је Закон о лустрацији као правни инструмент један од кључних елемената да би дошли до толико жељене промене комплетног политичког система у Србији. То значи да би политички прелетачи од Г17+ до СНС попут Максимовића морали да буду лустрирани, односно да им буде забрањено обављање било какве јавне функције у будућности. Али, до промене власти и лустрације потребно је зауставити овако опасне планове за буквалну ликвидацију мирних и ненасилних учесника народних протеста у Прељини који имају више него оправдане захтеве да се заустави отварање рудника литијума од стране по злу чувене стране мултинационалне компаније „Рио Тинто” и спречи еколошка катастрофа и негативне последице по здравље грађана. Позивамо грађане Чачка и околине да се поново видимо на новој трочасовној блокади у суботу, 11. децембра у 14 часова у још већем броју и да истрајемо у нашим захтевима, упркос оваквим скандалозним покушајима претњи и застрашивања од стране власти – каже Обрадовић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА