Најновије

Емил Влајки: Довиђења у слиједећем рату

Пише: Емил Влајки

Сриједа, 11. сијечањ 2022.

Дани славе Републике Српске везани за 9. јануар када је она основана, су прошли, можда посљедњи ове врсте. Наступило је ледено доба, доба хладног рата, међусобних пријетећих оптужби, и само је питање времена када ће прерасти у врући рат. На то упозоравам већ мјесецима, али ме, наравно, нитко не слуша. Додику су уведене нове санкције, као почетак. Слиједе оне које ће захватити све око њега. САД, Британија и Њемачка, желе да га одвоје од његових коалиционих партнера. Како ствари стоје, могли би и успјети што би обуставило поврат надлежности, а Додика послало у политичку пензију која, очито, не би дуго трајала; сјетимо се Милошевића! Муслимани/Бошњаци призивају вампире прошлости. Формирају војне одреде са старим именима и јуначе се јер знају да ће НАТО бити уз њих. Ново бомбардирање Срба би им било мелем на душу.

Одоше „браћа“ Хрвати

Знате ону пјесму: Нема више љубави, ћао аморе мио, што је било заборави, зато збогом и сад адио.
Човић и Додик, представници двају кршћанских народа у БиХ су се међусобно годинама заклињали на вјечиту, јаранску љубав и против „невјерника“ муслимана/Бошњака. Човић се развикао како Хрвати не желе више бити „муслиманско цвијеће“ и како неће бити овогодишњих избора уколико Хрвати не буду били у могућности да бирају властите представнике, „праве Хрвате“. И што се десило?
Стигла наредба из НАТО Хрватске да се престане глупирати са Додиком. Човић као добар ХДЗ-овац послушао. Сада тврди како ће избора бити те да му је прави партнер Изетбеговић, а не Додик.

„Инциденти“

За вријеме прославе 9. јануара, у неким градовима Републике Српске, извикиване су пароле, говори мржње, против муслимана/Бошњака. Уствари, било је јасно да ће се то десити. Наравно, има идиота посвуда, па и међу Србима. Али је, такођер, вјеројатно да су неки били плаћени да такве гадости узвикују како би умањили значај прославе и како би се свијету показало како је Република Српска ипак „геноцидна творевина“. У том смислу, члан Предсједништва БиХ, Џаферовић, назвао је српске учеснике параде 9. јануара, - нацистичким одредима -. Омакла му се Фројдовска грешка. Уствари, он је мислио на нацистичку Ханџар дивизију и на муџахединске одреде који су у БиХ, за вријеме посљедњег рата, клали Србе и с којима је био у контакту.

„Тко се боји вука још“, или „што те мучи цакани“

Права је истина, да су се муслимани/Бошњаци, али и Амери, Британци и Нијемци, уплашили Руса, Кинеза и Срба који су присуствовали свечаностима Републике Српске деветог јануара. Тиме су ови посљедњи показали да су безрезервно уз Србе, а неки од њих и да ће војно интервенирати уколико буде рата.
Сада слиједи оно што је најљепше.

Ако буде рата, постоји висок ступања вјеројатности да ће, поред Руса, и Срби и Хрвати војно интервенирати. Република Српска би постала дио Србије, а добар дио Федерације, ако не и сва, би се спојила са Хрватском.

Ђаво би га знао. Можда су свјетски моћници читаву садашњу кризу и смислили како би се створиле чисте етничке државе и како би конфликти на Балкану били сведени на минимум.

Уствари, када добро размислим, ако/кад дође до војних сукоба, сасвим је сигурно да ће се Хрватска и Србија, као потписнице Дејтона, уплести у рат.
Што ће бити након тога не знам, али је ризик за муслимане/Бошњаке повелик.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА