Најновије

Србија преко Ирана стигла до осмине финала!

Иран–Србија 70:83 (крај). Кошаркаши Србије су победили селекцију Ирана са 83:70 и тим тријумфом обезбедили пласман у осмину финала Мундобаскета у Шпанији. Бјелица и Богдановић најефикаснији у нашем тиму, Хадади убацио 29 поена за Иран. Уторак је дан паузе на СП, па следе мечеви са Бразилом и Шпанијом.
Фото: РТС

Фото: РТС

После мало проблема у првом полувремену, кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Ирана са 83:70 и том победом осигурала наступ у осмини финала Светског купа. Меч у Гранади обележио је добар отпор Иранаца у првом полувремну, који су захваљујући веома расположеном Хададију држали прикључак. Бивши НБА центар је у првих двадесет минута игре убацио чак 22 поена. Ипак, у другом полувремену, уз агресивнију одбрану у којој су предњачили Марковић, Симоновић и Катић, наша селекција је полако повећавала предност, која је у једном моменту достигла и 22 поена разлике. У последњем периоду, изабраници селектора Ђорђевића одиграли су паметно и сигурно, и без проблема привели меч крају, за коначних 83:70.
Прочитајте још: Троицки скочио за 154 места на АТП листи након освајања челенџера
Најефикаснији у нашем тиму били су Бјелица са 18 поена, Богдановић са 16 и Радуљица са 13 поена. Код Ирана искусни Хадади је меч завршио са 29 убачених кошева, док је Бахрами додао 20 поена. Уторак је слободан дан за тимове из Групе А, а потом наше момке очекују најтежи дуели – против Бразила и домаћина Шпаније. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА