Најновије

Чак 10 година?! Зеленски саопштио неочекиване вести! О овом управо преговара са Бајденом!

Сједињене Државе и Украјина преговарају о војној и финансијској подршци Кијеву у наредних 10 година, рекао је Володимир Зеленски у својој видео поруци.

Према његовим речима, преговори су у току у оквиру рада на билатералном споразуму о сарадњи у области безбедности. Истовремено, циљ Кијева је да овај споразум учини „најјачим од свих“ других сличних безбедносних споразума са другим земљама.
- Такође радимо на утврђивању конкретних нивоа подршке за ову годину и за наредних 10 година, то укључује и оружану подршку, финансијску, политичку и у погледу заједничке производње оружја - рекао је Зеленски.

Претходно је британски премијер Риши Сунак рекао да ће Уједињено Краљевство наставити да пружа војну помоћ Украјини барем на садашњем нивоу до краја деценије.

Британски премијер је у јануару током посете Кијеву најавио доделу највећег пакета помоћи у износу од 2,5 милијарди фунти за 2024. годину и потписао споразум о безбедносној сарадњи са Зеленским. Споразум траје 10 година, Велика Британија се обавезала да ће подржати Украјину током овог периода.

ДА ЛИ ЈЕ ЗАИСТА ОВО ИЗГОВОРИО? Британци исмевају шефа украјинске војске! Сад кука и плаче, а прошлог лета...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА