Најновије

"МОРАМО КАЗНИТИ АГРЕСОРА" Мило ударио на Путина, довео Црну Гору на ивицу амбиса!

Сведоци смо очигледне вредносне девастације друштава на Западном Балкану и пољуљане вере у реалност догледне европске перспективе. То је последица, с једне стране, изостанка проактивније политике проширења ЕУ, а са друге агресивног коришћења тог простора од стране деструктивне политике Русије, рекао је председник Црне Горе Мило Ђукановић одговарајући на питања медија после данашњег састанка у Пољској.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

„Да ли се то дешава у региону, рекао сам врло јасно. Мислим да је то нешто што нас све заједно обавезује да покушамо да спречимо будуће удаљавање Западног Балкана од евроатлантског аутопута. Немамо дилему, Русија покушава да врати правила хладноратовске геополитике кроз ревизију историје. Она жели да приграби себи право да одлучује у име других земаља о нашој будућности. Она је то покушала да уради у име Црне Горе, најдрастичније 2016. године, и ти напори још трају, а њихов покушај да спрече Украјину да сама изабере свој пут у будућност је оно што видимо данас од 24. фебруара“, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је додао да је Европа на историјском тесту.

„Ова генерација државника у Европи, хтели то или не, налази се на историјском тесту. Или ћемо зауставити агресора и онда га казнити – политички и правно. Та казна мора да прати сваког ко изврши агресију и убија народ. Ако то не учинимо, отворићемо врата будућим агресорима. Трећег пута нема“, рекао је Ђукановић.

Он је додао да морамо бити задовољни оним што Европа показује.

„Показали су нови ниво одговорности и нови квалитет јединства. Јако им желим да истрају и не пристају ни на какве колебљиве компромисе јер није добро и није препоручљиво да се проверава шта неко постиже агресијом. Каква би одговорност за председника Зеленског била да пристане на компромисе жртвујући територију Украјине ако је Украјина већ поднела толико жртава бранећи своје територије. Какву би то поруку послала Европи? Да ли желимо да наставимо да његујемо европске вриједности или ћемо правити компромисе одобравајући историјску ревизију“, рекао је Ђукановић.

Снимак уништења групе страних плаћеника у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА