Најновије

ДВЕРИ, ЗАВЕТНИЦИ, НАДА: Запад нема мандат да једнострано мења преговарачки формат за КиМ

Посланичке групе НАДА, Српска странка Заветници и Двери - Патриотски блок, поднеће захтев председнику Народне скупштине да без одлагања сазове ванредну седницу парламента на којој ће бити разматран тзв. француско-немачки предлог за КиМ.

- Предложени план представља отворени ултиматум и наставак бруталних политичких притисака на Србију са циљем да се наша држава трајно одрекне КиМ и озваничи легалну незакониту сецесију јужне покрајине. Сматрамо да је у овим тренуцима неопходно да се поведе најшира могућа расправа у институцијама и да Народна скупштина као највише представничко тело грађана заузме јасан став о неприхватљивости потписивања било каквих споразума који за крајњу последицу имају признање тзв. Републике Косово и њено чланство у међународним организацијама. Истичемо да Запад нема мандат да једнострано мења преговарачки формат за КиМ. То питање је у искључивој надлежности Савета безбедности УН, без чије одлуке није могуће укидати оквир за преговоре који је дефинисан Резолуцијом 1244 – стоји у саопштењу Двери.

Они подсећају да су представници наше три политичке групације, заједно са Покретом за одбрану КиМ, већ одржали први радни састанак на којем су дефинисали будуће кораке у правцу заједничког отпора западном ултиматуму.

- Наша борба за очување КиМ у саставу Србије биће одлучна, озбиљна и одговорна и у ту сврху користићемо сва демократска, легална и легитимна средства, предвиђена Уставом Србије – поручују из Двери.

БЕС У БУДИМПЕШТИ: Хладњаче су пуне лешева - Тешко страдање мобилисаних закарпатских мађара код Соледара

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА