Најновије

''Косово није 15 одсто територије већ 100 одсто части''

Академик и песник Матија Бећковић изјавио је да се пред очима целог света одиграва косовска драма, истичући да ту није реч о 15 одсто територије српске земље, већ о 100 одсто, образа, части и српског достојанства.

Звечан (Фото: Јутјуб)

„На питање шта да радимо, одговор је дат једном заувек — на Видовдан 1389. године“, поручио је Бећковић на Светосавској академији одржаној у среду увече у Беранама.

Бећковић је навео да је Српска светосавска црква тврђава истине, чувар памћења и идентитета.

„То је једини кров који има српски народ и једина институција у којој је он већ вековима слободан и уједињен. Зато се не треба чудити што је и данас распета, а православље у 21. веку проглашено за највећег непријатеља“, указао је Бећковић.

Говорећи о Светом Сави, Бећковић је истакао да је први српски архиепископ завештао српску земљу по којој је свугде оставио своје стопе, пренео је „Дан”.

„Где је земља тврђа и каменитија, грезао је дубље. Српски народ је најважније дело Светог Саве, а Свети Сава је најважније дело српског народа“, казао је Бећковић.

Према његовим речима, оно што је Цетињски манастир за катунску Црну Гору, то су Ђурђеви Ступови за српство у Васојевићима.

„Ступови су несаломива стожина за коју је везана лађа Србије и Црне Горе“, казао је Бећковић.

Бећковић је у среду посетио манастир Ђурђеви Ступови. Светосавској академији присуствовао је велики број грађана, црквених великодостојника, партијских функционера и званичника.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА