Најновије

"Ако је он издајник, нека и они буду издајници"

Са разних страна може да се чује да председник Србије Александар Вучић спрема бројне митинге својих присталица по Србији у знак подршке његовом прихватању француско-немачког предлога о Косову и Метохији - пише у саопштењу Народног покрета Срба са Косова и Метохије "Отаџбина".

Александар Вучић (Илустрација: Јутјуб/Правда)

Даље се наводи:

Просто је необично како ће да изгледа та подршка. Ово тим пре, што основни темељ француско-немачког предлога јесте прихватање Србије о независности, територијалном ингегритету и суверености јужне српске покрајине. У преводу ово значи пристајање на губитак територије са чиме треба да се сложе и чланови његове странке као и симпатизери. Последица прихватања овог плана јесте улазак „Косова“ у НАТО пакт јер осталих 5 чланица ЕУ које нису признале независно „Косово“ то ће сада да учине и неће ставити вето на улазак „Косова“ у ову војну организацију. Као посебна и нова сепаратистичка творевина призната сада од Александра Вучића изродиће и губитак бројних српских светиња на Косову и Метохији. Како? Тако што ће албанска православна црква њих присвојити и прогласити за своје наслеђе. 

Највероватније да ће Александар Вучић тражити од својих присталица да подрже и његову катастрофалну националну и државну политику према Косову и Метохији. А она се оглада у томе што је сепаратистима у Приштини уступио великих број државних надлежности које је Република Србија имала. То су полиција, судство, телекомуникације, енергетика и још много тога другог. 

Можда ће тражити да подрже и његово прихватање преко своје „Српске листе“ изградњу касарни безбедоносних снага Косова на северу Косова и Метохије.

А можда треба и да подрже и потпис Ане Брнабић у Берлину који је омогућио сепаратистима да са својим знамењима, симболима, документима слободно пролазе кроз Србију у ситуацији када Приштина забрањује Србима да са српским регистарским таблицама улазе на простор Косова и Метохије. Ова забрана је пре тога од стране председника Србије названа малом тактичком победом. 

Највероватније његове присталице треба да подрже и то да председник за 10 година своје владавине никада није помену повратак Срба на Косово и Метохију од којих је највећи део протеран у време када је он био министар информисања. Сигурно је онда да та подршка треба да буде и одласку 30 хиљада Срба из јужне српске покрајне за време владавине Александра Вучића где је у доброј мери овај одлазак он и сам поспешио. 

Евентуално треба да подрже и његову јалову безбедоносну политику у ситауцији када се над Србима чини свакодневно насиље а он изузев млаких саопштења не предузима ништа друго да их заштити. 

Могуће да треба да подрже и предају Газивода сепратиситима иако је Александар Вучић годинама понављао „Не дам Газиводе“. 

Највероватније треба да подрже и речи Александра Вучића да ми на Косову и Метохији немамо ништа. 

А можда треба да подрже и учешће „Српске листе“ у скупштини и влади „Косова“ по инструкцијама Александра Вучића. То учешће је имало за последицу да је „Српска листа“ односно Александар Вучић током целог периода своје владавине био коалициони паратнер и Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају и у два мандата Аљбину Куртију.

Евентуално на крају треба да подрже и настојања председника Републике да преостале институције које још увек није уступио Приштнии као што су здравство, просвета, социјала, култура преко ЗСО, која је у ствари шиптарска ЗСО јер је део политичко-правног система самопроглашене републике Косово, преда сепаратистима.   

Једноставно речено ако је он издајник да и они буду издајници - пише на крају саопштења Народног покрета Срба са Косова и Метохије "Отаџбина".

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА