Најновије

РУСИ ИМ СПРЕМИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Тенкови неће бити "сребрни метак" Кијева

"Тенкови, сами по себи, неће преокренути ток рата у Украјини”, пише Њујорк тајмс

Амерички тенкови. (Фото: Јутјуб)

Тенкови НАТО-а „неће бити сребрни метак који ће Кијеву омогућити да победи у рату“, пише лист, али, како наводи, "америчка војска ће још једном покушати да преобликује украјинску војску како би повећала шансу Украјине да пробије утврђену руску одбрану".

Украјинци ће проћи убрзани курс, како америчка војска назива обуку комбинованог наоружања, за коју су потребни месеци, ако не и године. Још није јасно колико је реално да Пентагон у кратком временском периоду обучи Украјинце о сложеностима комбинованог маневарског ратовања.
У исто време, Кијев треба да превазиђе војни ћорсокак у који Оружане снаге Украјине могу да наиђу након што су Руси почели да граде одбрану на више нивоа дуж линије заузетих положаја.

"Пробијање ових линија није само вођење батаљона тенкова преко ровова. За то је потребан координисан напад са пешадијским обележавањем циљева, тенковима који гранатирају ове положаје и артиљеријским оруђима који пружају заклон и подршку. Овакви маневри комбинованог наоружања су предмет вежби", објашњавају аутори чланка.

Да би ојачали ударну моћ Оружаних снага Украјине, тенкови "леопард" ће кренути у напад заједно са америчким борбеним возилом пешадије "бредли". Тенкови ће пробити ровове и отворити пут пешадији у борбеним возилима "бредли" како би задрали заузету територију.

Истовремено, „нове донације вероватно неће повећати борбену моћ довољно да Украјина добије у рату, али званичници и спољни аналитичари кажу да ће значајно помоћи“.

"Када стигне пун пакет западне опреме, Кијев може да створи чак три додатне бригаде", пише лист.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА