Најновије

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ: САД и Пољска ће заузети Калињинград

Америчка истраживачка невладина организација The Jamestown Foundation објавила је свој извештај који је носи име How To Defend The Baltic States или „Како бранити Балтичке државе“. Амерички експерт Хакер наводи да би у евентуалном рату са Русијом, заједничка америчко-пољска копнена група снага сломила отпор руске армије у Калињинградском региону и ликвидирала ову опасну „енклаву“ у срцу Европе.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Аутор овог извештаја је виши научни сарадник фонда Ричард Хукер. Овај експерт је у њему написао да Северноатлански војни пакт (НАТО) треба да размотри могућност заузимања Калињинградске области у случају оружаног сукоба са Русијом.

Америки експерт верује да руска армија не би могла да издржи координисану америчко-пољску копнену офанзиву која би довела до ликвидације Калињинградске енклаве- преноси интернет портал Газета.

Амерички експерт сматра, да би ова операција била искључиво регионалног карактера уколико би интензитет сукоба „избегао масовно разарање и цивилне жртве“. На овај начин би успоставили несметану ваздушну зону за кретање ловачко-бомбардерских и транспортних ваздухоповних ефектива , која је сада компромитована постојањем снажног ПВО система у Калињинградској области- основни  је закључак извештаја америчке истраживачке невладине организације The Jamestown Foundation.

Поводом овог извештаја се огласио и гувернер Калињинградске области Антон Алиханов, који је изјавио да се ради о америчким глупостима која су зачињене маштом из филмова научне фантастике и новинских таблоида.

Како је Асадова победа променила односе великих сила у свету прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА