Најновије

УКРАЈИНА ОСТАЈЕ БЕЗ ЈУГА И ЛЕВЕ ОБАЛЕ ДЊЕПРА: Прогнозе америчких обавештајаца

До окончања сукоба на територији Украјине, та земља ће изгубити цео југ и леву обалу Дњепра. Овакав развој догађаја предвидео је бивши саветник ЦИА Џејмс Рикардс у чланку за лист Дејли Реконинг.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Он је напоменуо да ће Украјина постати расцепкана земља, која ће заузимати територију само од Кијева до Лавова.

Рикардс је објаснио да проблеми Украјине леже у великим губицима међу војницима и опремом коју испоручује Запад. Он је рекао и да је снага Оружаних снага Украјине драстично смањена, јер су војници слабо обучени. Осим тога, опрема коју испоручују западне земље неће донети никакву корист, пошто борци Оружаних снага Украјине не знају како да је контролишу. Поред тога, у Украјини постоје потешкоће у логистици за трансфер опреме.

Бивши саветник ЦИА је закључио да према Белој кући, ЕУ и НАТО-у „ствари у Украјини иду релативно добро за Кијев“. У исто време, стварно стање ствари „на бојном пољу је скоро потпуно у супротности са западним наративом“, приметио је он.

И пензионисани обавештајац америчке ратне морнарице Скот Ритер је раније рекао да ће Русија на крају моћи да поврати Харков и Дњепропетровск. Украјина ће остати одсечена од мора. Он је напоменуо да је „Придњестровље проруска енклава унутар Молдавије“. Из тог разлога, да би очувала безбедност Придњестровског региона, Русија треба да одсече територију Украјине од мора, заузимајући целу територију „до саме Одесе“. Он је рекао да ово значи крај украјинске привреде.

Хрватски траг на фронту погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА