Најновије

ЦРНА РУПА УКРАЈИНЕ: Оружје завршило у рукама мексичких картела

Телеграм канали активно расправљају о извештајима да мексички нарко-картели договарају обрачун са оружјем које је стигло из Украјине. Криминалци већ отворено прете новинарима који извештавају о картелским ратовима у Мексику. Обећано им је да ће бити убијени демонстрацијом оружја добијеног од Украјине.

Калашњиков (Фото: Pixabay)

„...Пронаћи ћемо те. Ти и сви до којих ти је стало патићеш због твојих речи. Већ ке објављена награда за твоју главу...”, застрашују се људи који откривају истину.

Све је почело са видео снимком – мексички блогер је покушао да схвати како западно оружје намењено Кијеву пада у руке мексичких картела.

У разговору са руском агенцијом ФАН, ситуацију је разјаснио војни стручњак, ратни ветеран Роман Насонов.

„Шверц оружја се заиста врши већ годину дана, како из ратне зоне у Украјини, тако и из других канала који воде до театра операција“, каже он. – Занимљиве су специфичности снабдевања овим оружјем, оно иде терористима, шверцерима, малим разбојничким одредима.

Међутим, према његовом мишљењу, то не може у потпуности да изазове нове сукобе. Авијација и оклопна возила, колико је познато, одатле још нису испоручени.

„Међутим, у афричким земљама присуство већег броја оклопних возила потврђено је управо серијским бројевима, што показује да је њихова претходна локација била ратна зона у Украјини“, напомиње стручњак.

Систем снабдевања, а што је најважније, обрачун, декомисија, рестаурација наоружања и муниције не испуњава никакве захтеве који би требало да буду разумљиви и по руским и по било којим НАТО стандардима, истиче он.

„У Украјини је то црна рупа. Стога су крађе и шверц оружја широко распрострањени“, резимира Роман Насонов.

О паду Авдејевке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА