Најновије

Лукашенко тражи прекид ватре: Преговори или трећи светски рат

Председник Белорусије Александар Лукашенко је, обраћајући се поруком народу и парламенту, предложио да се прекину непријатељства у Украјини и прогласи примирје.

"Морамо да станемо сада, пре него што ескалација почне. Покушаћу да ризикујем да предложим прекид непријатељстава, <...> да прогласимо примирје без права кретања, прегруписавања трупа са обе стране, без права на пренос оружја, муниције и војне опреме“, рекао је шеф државе а преноси РИА Новости.

Према његовим речима, уколико Запад покуша да примирје искористи у своје сврхе, Русија је дужна да искористи пуну моћ војно-индустријског комплекса и војске да спречи ескалацију сукоба.

На помолу је Трећи светски рат

На помолу је нуклеарно Трећи светски рат, који се може избећи само преговорима, рекао је председник Белорусије Александар Лукашенко је то изјавио у свом обраћању народу и парламенту 31. марта, сазнаје БелТА.

Александар Лукашенко је рекао:

„Напорима Сједињених Америчких Држава и њихових сателита покренут је рат пуног размера у земљи која нам је сродна. Рат "до последњег Украјинца". Крај цитата. Око 500.000 људи са обе стране је убијено и осакаћено током једне године као резултат рата. Милиони су сада избеглице. Као резултат тога, Трећи светски рат са нуклеарним пожарима сада се назире. Постоји једно питање: шта да се ради? Постоји један начин: преговори. Преговори без прелиминарних услова!“

Председник је навео да ако Запад још једном покуша да искористи паузу у борбеним дејствима како би преваром ојачао своје позиције, онда ће Русија бити принуђена да употреби целокупну моћ свог војноиндустријског комплекса и војске да спречи ескалацију сукоба.

Руске камиказе сатиру украјинско оружје на фронту: Нису имали шансе (ВИДЕО)

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА