Најновије

ШАМАР ИЛОНА МАСКА ТЗВ. КОСОВУ: Друштвена мрежа не признаје лажну државу

Друштвена мрежа "Икс", познатија као некадашњи Твитер, недавно је обуставила могућност регистрације корисника који користе бројеве телефона косовских оператера.

Ова одлука је наишла на различите реакције корисника, а власник друштвене мреже, Илон Маск, предузео је конкретне кораке како би имплементирао промене.

Илон Маск, власник друштвене мреже "X", одлучио је да уклони могућност регистрације са бројевима телефона из самозване државе Косово. Уместо тога, корисници са територије Косова сада се могу регистровати користећи позивни број Србије. Ова одлука изазвала је полемике међу корисницима, али је јасно да је власник одлучио да подржи званичне међународне стандарде.

Реакција корисника на промене

Многи корисници покушали су да региструју своје нове налоге користећи бројеве телефона са Косова, међутим, нису били успешни. Ово је изазвало дискусију о статусу Косова на овој друштвеној мрежи. Корисници су приметили да самозвано Косово није ни на списку постојећих земаља, док се Србија налази на листи подржаних земаља.

Ова ситуација додатно је истакла питање статуса Косова, али је такође потврдила подршку власника друштвене мреже "Икс" званичним међународним признањима. Регистрација корисника са позивним бројем Србије постала је једина опција за грађане Косова који желе да се придруже овој друштвеној мрежи.

Руски Су-34 погодио место окупљања украјинског људства и технике код Купјанска

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА