Најновије

"НАТО ВОЈНИЦИ, ПОЛОЖИТЕ ОРУЖЈЕ!": Овако руска војска вежба сукоб на граници! (ВИДЕО)

Руске трупе су наводно биле у лову на НАТО војнике током акције на северозападу земље. Нема места за страх, зато што северноатланска алијанса не напада Русију већ је ово само сценарио војне вежбе која је за циљ имала симулацију хипотетичког упада НАТО војника на територију Русије.

Руска војска (Фото: Синхуа)

 Порука која се чула са разгласа током вежбе није остављала много простора машти и нагађању. “Нато војници! Вас су слагали! Ви нисте миротворци! Спустите оружје!” упозорио је одсечно женски глас преко разгласа, према извештају репортера РИА Новости који је био на лицу места.
“Ваш напад је нарушио мир у нашој земљи. Осетићете освету и бес нашег народа који никада није доживео пораз у рату. Спустите оружје и престаните да будете пијуни својих лидера – чуло се још у руској поруци преко разгласа. Интересантно је да се иста порука пуштала и на неколико других језика. Ова упозорења су на сву срећу само војна вежба која се одиграла у близини Санкт Петерсбурга и Пскова. Вежба која је названа “Кооперација-2016″ је делом имала за циљ да пипреми руске трупе да бране своје државне границе а била је и део серије војних вежби под окриљем Организације договора о колективној безбедности (ЦСТО). Осим Русије, ЦСТО укључује Јерменију, Белорусију, Казахстан, Киргистан и Таџикистан. Исте државе су спроводиле и зајденичке антитерористичке акције.
НАТО је недавно извео неколико војних вежби у близини руских граница. У јуну, руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да су се активности северноатланска алијансе на прагу Русије “више но удвостручиле”, што значи да ће Москва морати да повуче одређене мере одмазде.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА