Најновије

ДОДИК: БиХ је већ мртва, уништили су је они који су нас силом и саставили

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска поштује сваку жртву и тугује због сваког изгубљеног живота, сваког човека без обзира на националност, боју коже и његова опредељења, али да не може и неће пристати на манипулације и затварати очи на обмане и лажи које долазе од оних који су и сами доживели такву бол и изгубили некога.

Он је на питање Срне да прокоментарише обраћање Мунире Субашић и Емира Суљагића у УН рекао да прича о Сребреници и обраћање у УН Субашић и Суљагића за којег, како је рекао, сви знамо ко је и шта је, као и тврдње удружења жртава да Република Српска радикализује ситуацију, имају за циљ да се створи атмосфера да је Српска та која жели сукобе и да се инсталирају трупе.

"То су потврдили и у свом писму", рекао је Додик.

Истакао је да је очигледно да су Немци "дошапнули" политичким представницима Бошњака да једино тако могу да им заврше "унитаристички босански пројекат", и дали инструкције како и шта да раде.

"Срамно је и тужно на који начин су искоришћене жртве у Сребреници. На крају од резолуције неће бити ништа, јер не постоји већинска подршка, жртве ће бити понижене, а односи Срба и Бошњака трајно нарушени", указао је Додик.
Он је рекао да ће Запад постићи шта је хтео - да се скрене пажња са лицемерне политике коју воде према другим деловима света где се воде сукоби и где су страдали муслимани.

"Али, последице те њихове политике највише ће осетити БиХ која неће преживети. БиХ је већ мртва, а убили су је они који су нас силом саставили, стално роварећи и изазивајући неспоразуме спречавајући нас да сами доносимо одлуке и креирамо решења која би била добра за сва три народа, а не само једну страну", истакао је председник Српске.

Он је рекао да су сваки договор домаћих политичара уништили странци, предвођени Кристијаном Шмитом и Мајкл Марфијем, јер њима, како је нагласио, не одговора дијалог и решења која доносе легитимно изабрани политички представници три конститутивна народа, као ни било какав напредак БиХ који би био на добробит свих њених становника.

Српске робе и даље нема, као ни динара! Срби са КиМ уочи празника: Људи се муче, а цене су папрене

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА