Најновије

ИСПОВЕСТ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА: Нико неће на фронт

Украјинци који су у стању да се боре раде све што им падне на памет како не би отишли на фронт, те тако неки од њих покушавају да препливају Тису и пребегну у Румунију.

Један од припадника Азова, терористичког украјинског батаљона, признао је да данас нико не жели да се придружи Оружаним снагама Украјине и оде на фронт.

"Буквално нико", истакао је овај борац, чије је кодно име Нико.

Нико је и даље активан у борбама, иако је већ изгубио једну ногу у Специјалној војној операцији. Како је открио у разговору за украјинске медије, нема никог ко би могао да га замени, а тај проблем дефицита војника у украјинским редовима, како каже, не може да реши америчка помоћ.

Украјинци који су у стању да се боре "раде све што им падне на памет" како не би отишли на фронт. То значи да некада покушавају и да препливају реку Тису, иако знају да је врло вероватно да ће се удавити. До сада је на тај начин настрадало 22 Украјинаца, који су покушали да побегну у Румунију. 

Дефицит војника изазвао је велике проблеме у Оружаним снагама Украјине током последњих неколико месеци. Лошој ситуацији доприноси и умор војника, за које није обезбеђена ротација и одмор, што је довело до слома дисциплине у украјинским редовима и пада ефикасности њихов војске.

Последњих недеља такође се сазнало да поједине јединице одбијају да се потчине наређењима новог украјинског главнокомандујућег Александра Сирског, који је, по наређењу председника Украјине, наследио Валерија Залужног.

Популарност Залужног је у народу изузетно велика, иако је смењен. То показују и резултати једног од последњих истраживања према којем би за њега, да је политичар, и да су тренутно у току председнички избори у Украјини, гласало више грађана него за председника Владимира Зеленског.

РУСИЈА ЗАУЗИМА НАТО ТЕРИТОРИЈУ? Москва нанишанила кључну мету у...

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА