Најновије

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Рамо Исак гледа у грах и консултује Азирине кашике - па одлично зна шта се дешава у БиХ

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Џевад Галијашевић

Недфељно остовање два министра, Ненада Нешића и Раме Исака на Хајат Телевизији у Сарајеву, у емисији Истрага код Авде Авдића по много чему било је занимљиво и инспиративно. У њему смо открили да Министар МУП-а у ентитету, Федерација БиХ, нема приступ тајним и врло тајним информацијама – да одобрење од надлежних служби није још увијек добио иако је „Шмитова Влада Ф БиХ“ преузела дужност трећег маја 2023.године. Али... Рамо Исак има своја сазнања и изворе информација па нам открива шта и како ради Тајна служба Италије. Рамо Исак је међутим, министар, који може „погледати у грах“ и контактирати „славну Азиру“ око спознајних техика заснованих на кориштењу кашика. 

ИТАЛИЈАНСKИ ИЗВЈЕШТАЈ О ТЕРОРИЗМУ ЈЕ НАПИСАН У МАГЛАЈУ, ДОБОЈУ И БАЊАЛУЦИ? 

Упркос чињеници да је именован од „нама драгог Шмита“Рамо Исак је млатарао у студију  најприземнијом, ратнохушкачком, реторичком апаратуром насталом у крилу лажних патриота који се никада нису одрекли везе са организованим криминалом и који само галаме будећи или одржавајужи најприземније страсти код властитог народа.

Рамо ће „ухапсити Додика“, „Рамо је „ријешио све проблеме мигрантског насиља у БиХ“, „Рамо је смањио патње повратника и ослободио једно ухапшено ђете“ и РАМО ОДЛИЧНО ЗНА – да је Извјештај Италијанске тајне службе „о индикаторима и природи терористичке прјетње у региону – написан од стране, једног човјека из Маглаја, једног из Добоја и једног из Бањалуке.

Пошто сам, јавно, директно и јасно, на многим телевизијским станицама и штампаним и електронским медијима, и лично, овај  Извјештај италијанске службе назвао промашеним, па и бесмисленим, сигуран да је он настао као резултат лоших процјена након ескалације сукоба у Гази и америчке потребе да европску јавност „забави“ терористичком прјетњом и уклони рефлоктере европске јавности са покоља и геноцида који Израелска војска проводи над недужним палестинцима, могу бити сигуран да Рамо Исак није мислио на мене кад је открио „тајноу италијанску везу у Маглају“. Моје изјаве нису биле заштићене ниједним степеном тајности и доступне су министру од кога су,тајне сакривене.

Овај министар „педагог из Зенице“ је можда мислио на свога пулена,  бахатог командира Станице полиције у Маглају Салку Планчића, кога је намјестио маглајлијама и који по менталитету, дикцији и знању  управо припада кругу Раминих петљанаца који се у све мјешају а ни о чему појма немају. Салко Планчић, у име Раме Исака, прогања маглајску сиротињу, по наруџби им намјешта прекршајне пријаве, напада на адвокате и угледне маглајлије али му десетине предмета Суд у Завидовићима и Зеници одбацује. У Зеници међутим, оно што и јесте разлог „кашњења“ дозволе за приступ врло тајним информацијама, људи су уплашени комуникацијом и сарадњом Раме Исака са криминалним круговима. Та комбинација криминала и државних овлаштења, нашу земљу држи у блату јер омогућава промоцију највећих будала, полуписмених дебила и идиота који су научили па понављају тираде „квази патриотских рецитала“ намјењених неписменијем народном сегменту.

Рамин, бахати полицајац НЕKАЖЊЕНО шенлући, пуца из пушке у ваздух и у униформи наступа у ловачким активностима све уз алкохол а Kомесар Газић, од кога се пуно очекује, напише депешу и „критикује такво понашање“  али неодређено...из даљине... да се Рамо Исак, који га је затукао и маргинализовао, случајно не препозна и не уврједи. 

Значи дозвољено је пуцати на јавним мјестима, пред десетином људи и дозвољено је да полицајци пију алкохол у униформи јер... ако је идентитет полиције резултат визије Раме Исака, онда таква полиција може бити нешто између Жандара, Удбе и организованог криминала. Ништа боље.

ТЕРОРИЗАМ ЈЕ ОЗБИЉНА ПРИЈЕТЊА БЕЗБЈЕДНОСТИ 

Kад је ријеч о извјештајима о степену и изворима терористичке пријетње у БиХ, „половични“ министар МУП-а ФБиХ би требао знати да постоје, всвјежи, децидни и професионални извјештаји: Kомитета за противтероризам, Еуропола и Аустријске Савезне управе за заштиту уставног поретка – у којима су наведене многе чињенице и неки индикатори за процјену степена терористичке пријетње.

1.Постојање и ђеловање радикалних организација повезаних са тероризмом – у консолидованом извјештају Савјета безбједности УН помиње се мрежа од пет организација – које јавно, чак и са званичног нивоа промовишу екстремне идеологије и подржавају терористичке организације. Чак се неки политички активиста, ратни генерал и командант једне вјерски назване бригаде јавно ставио на располагање Хамасу.

2. Активност органбизације „Муслиманска браћа“ са свим својим подружницама, Малдим муслиманима и слично - са лидерима који су идентификовани као пријетња безбједности и комуникација која је интензивна на нивоу центара у Дохи,Истанбулу и Лондону.

3. Повратници са Сиријског ратишта су били заштићени од кривичног прогона и поново су се интегрисали у рад паралелних вјерских структура. Врло мало судских предмета је окончано (тек, њих 46) и углавном су изречене непримјерене, благе казе које су се могле и новчано отплатити и које су углавном биле резултат нагодби тужилаштва и ратника повратника

4. Несметана пропаганда џихадистичке скупине – терористичке организације Ал Нусра преко 305. wеб портала – промоција на интернету омогућава врбовање нових чланова и финансирање разних активности

Дјеловање Нусрета Имамовића из Идлиба и његове војне формације „Саудиска мрежа- Ел Меали“ – у јавном простору, путем веб портала „Пут вјерника“ упркос чињеници да је означен као извор, глобалне терористичке прјетње и налази се новој консолидованој листи терориста.

5. У овом тренутку, најмање 20. „црвених“ интерполових потјерница и 86. „плавих потјерница“, које је БиХ упутила за својим држављанима који су извор терористичке прјетње. Чињеница да кроз евиденције безбједносних агенција у БиХ, као извори пријетње пролази преко 1650. лица а да земље у региону, попут Хрватске, сматрају да је тај број много већи и да је једно вријеме представљао и око 10.000 лица.

6. Неконтролисани и усмјерени мигрантски талас као геополитички инструмент притиска на Европу а који представља  тек премијештање ћиве силе и војно-политичких ресурса глобалних терористичких организација. При томе се не може искључити интерес крупног капитала за овај процес,  Истовремено евидентна агресивност и сталне тензије, сукоби и претрпани капацитети четири центра за њихов смјештај – два у Сарајеву и два у Бихаћу. Уз доступност наоружања и војне опреме – заостало оружије из рата те увезаност јавних званичника са тероризмом и организованим криминалом – одсуство примјене безбједносних процедура од стране појединих агенција, спољни утицаји и страх од насиља који је сталан.

7. Одржавање међуетничких тензија у нефункционалном политичком систему у коме, један Њемац без стварног легалитета, може узурпирати уставотворну, судску, законодавну и извршну функцију државе противно Повељи уједињених нација и Бечкој конвенцији, као документима надређеним Међународном споразуму о миру (из Дејтона), те страначки мотивисана именовања некомпетентних „педагога“ на чело безбједносних агенција. Евидентно срамне и прљаве нагодбе ван општек интереса, са породичним клановима и сумњивим појединцима, у којима „црвени грађанисти“ зажмире на оба ока а странци прихвате све – само да се „Бакир не врати на власт“.

Наравно да Рамо Исак ове ствари не разумије и да јеино размишља о заштити својих и клановсих бизниса те „прања“ створеног али врло мрљавог капитала. Зато му требају људи слични њему на полицијским позицијама и зато му треба надобудни сељачки патриотизам којим не демонстрира своју оданост држави него мржњу и нетолеранцију која је деведесетих произвела смрт 100.000 људи и учинила овај простор загађеним острвом у Европи из кога се емитују све форме прјетње. 

Свакако да једно питање новој, „грађанској“ власти „Тројке“ просто захтијева одговор: „Стидите ли се бар мало – што смјењете једну способну и образовану жену,  Себију Изетбеговић а подржавате овакве примитивце и буздоване који призивају сукобе?

Након снажног и образованог, Аљоше Чампаре, који је осам година обављао дужност Министра унутрашњих послова у ентитету Федерација БиХ, стварно ђелује бизарно да на његово мјесто, одлуком нелегалног Швабе, дође Рамо Исак. 

ЗБПОГ ЧЕГА РАМО ИСАK – МИНИСТАР МУПА Муслиманско- Хрватске Федерације БиХ - НЕМА ОДОБРЕЊЕ ЗА ПРИСТУП ТАЈНИМ И ВРЛО ТАЈНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА У МУП-у KОМЕ ЈЕ НА ЧЕЛУ???

РАМО ИСАK - МИНИСТАР МУП-а Федерације БиХ 
Пријети да ће он и „његов МУП“, ухапсити Додика

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА