Најновије

Aмерика изазива рат у Босни

Нацистички злодух и амерички кловн, Кристијан Шмит чини све д изазове нови, крвави рат у Босни и Херцеговини. Шмит. по налогу САД, руши Европску политику у БиХ - поново, спречава Босну и Херцеговину на путу придруживања Европској Унији и провоцира сукобе.

Пише: Џевад Галијашевић

У духу те малигне политике, амерички обавјештајци упозоравају на  повећани ризик од међуетничког насиља и зашто тврде да су могући локални вјерски сукоби које сами планирају а за које опотужују Русију.

УКРАЈИНА – МЕКА И МЕДИНА АМЕРИЧКИХ ЏИХАДИСТА 

Министарство одбране Русије објавило је да је у сукобима у Украјини до сада погинуло 90 држављана БиХ који су ратовали на страни нацистичких власти у Кијеву.
Руски подаци откривају да је од почетка избијања сукоба у Украјини у ту земљу дошло  207 најамника из БиХ. Највише страних бораца са подручја Балкана који су у протекле двије године дошли да ратују на страни Кијева било је из Хрватске (335), од чега је погинуло 152, затим из БиХ, док је из Албаније у украјинским снагама до сада било ангажовано 192 бораца, од чега је погинуло њих 87. Са простора тзв. Косова у Украјину је, према подацима руског Министарства одбране, дошао 191 плаћеник, од чега је до сада погинуло њих 87.

Иначе, све најважније битке данас, бију се у руском дворишту и око Русије па сва најважнија питања развоја, кретања и односа на планет,и као и увијек, рјешавају се тамо. Специјална операција коју Русија води на подручју Украјине с циљем њене денацификације и демилитаризације, довела је на тај простор и истјерала на површину пљачкашки и разбојнички менталитет, евро-атланттистичког монструма, тзв. Западног свијета. Запад је ту и заглавио. Повлачећи ресурсе из Африке, бацајући своје најјаче војне  потенцијале у рат са Русијом, жртвовао је властиту моћ коју ће тешко обнавити. А затим је изгубио и Африку. Посртање економије, губитак војне премоћи и одмјеравање са Кином у Пацифику . исцрпили су Запад а Русију и Кину нису ни ослабили – чак ни начели.

Зато су се вратили традиционално кукавичком, на ријечима фанатичном Блиском истоку и стару жртву, муслимане наставили брутално кажњавати због своје немоћи на правом фронту. А муслимани као и увијек: подијељени, неорганизовани, необразовани и кукавички лајавци. Без емпатије за страдање Газе и браће у вјери – шуте и служе свога америчког господара који их наставља бичевати. 

И наравно: остао је стари занат - као менталитет и слика стварног идентитета Запада, примјењен у Москви. Тероризам и мучко убијање цивила које ће извршавати украјински нацисти и муслиманска олош што ће оживјети стару пропаганду о Исламској држави и њеном терору. 

У том смислу, појава терористичког дјеловања на простору Русије, брутална егзекуција жена и дјеце у Крокусу, велелијепом тржном центру и Концертној дворани, баш као и рушење Сјеверног тока 2. и папад на Керчки мост те терористичка убиства лидера Доњецка и Луганска, Дарје Дугине и сличне акције на Криму, Донбасу, Брјанску и Белгороду, нису баш неочекиване. Чак и када дјелови Украјинских служби учествују у организовању терористичких акција у којима учествују неки лажни муслимани, вриједи нагласити да не постоји, данас, ниједна организација и структура, која манифестује пуну спремност и способност употребе бруталног насиља а да није замишљена и организована у државним, обавјештајним и безбједносним структурама Запада. 

Од првих корака у том правцу, продора у сиромашни, неорганизовани и необразовани исламски свијет, који подузима Влада Велике Британије почетком двадесетог вијека и формирања политички радикалне организације Муслиманска браћа (1928.) запад гради своју политичка платформу за робусно дјеловање у исламском свјету. 
А преко њих сви велики проблеми долазе и у Тамни вилајет у Босни и Херцеговину, у којој су се муслиманска браћа пробијала, уз помоћ нациста, преко Младих муслимана, Ханџар дивизије и јерусалимског муфтије Ал Хесејнија. На крају - деведесетих година прошлог вијека, са Алијом Изетбеговићем, његовом терористичком и злочиначком странком СДА и уз помоћ муслиманске браће из Лондона, окупирали су земљу и разорили институције. Нико није тако јавно демонстрирао тај огавни босански песинлук као ова братија, шаљући војску убица у Сирију и Ирак током рата, а касније специјалне, обучене убице за ликвидације у арапском свијету за рачун западних служби. 

Алија је формирао групе за убиства: Шеве, Ласте, Одред ел муџахидин и многе друге и инстзалира вирус лудила у пара-џемате а од свог народа прави паралелни умет одвојен од свега што је исламско а што је сукобљено са јунацима који проносе славу Ислама борећи се за слободу и интегритет државе Русије, попут Рамзана Кадирова, лидера чеченске етничке заједнице. Покретање ратова, пљачка туђих добара и политичка филозофија „дивиде ет импера“, већ одавно, на том западу нису само режимска политика већ менталитет. Американци, Енглези, Французи и Њемци, као народи, јесу оно што раде вјековима: безобзирно и без кајања. А ми смо тамо кренули, јер притисак безобзирног Запада постај неиздржив: немамо снаге а још, немамо гдје.

Џевад Галијашевић (Фото. Јутјуб)

БиХ НА ВРАТИМА ЕУ КАО ПРЕД ВРАТИМА ПАКЛА 

Иако је БиХ земља под надзором и потпуном колонијалном управом – Западни резерват, ипак су национални лидери у њој, направили важан корак у договарању исказујући спремност на компромисе.

То је толико важно, јер, уопште није битно гдје идемо ако идемо заједно и ако нисмо пријетње једни другима тачније сами себи. Зато је ово послије потписивања Дејтонског споразума најважнији догађај у држави – важан јер је заједнички и припада свима. Само заједничке побједе су стварне побједе. Појединачне и провидне побједе једних над другим истородним комшијама и историјском браћом представљају и краткорочно и дугорочно страшне поразе. 

Чињеница, да су лидери држава чланица Еуропске уније дали у Бруxеллесу одобрење Босни и Херцеговини за отварање преговора о приступању Еуропској унији тј. да је Европска комисија поздравила напредак БиХ и позвала на убрзано провођење реформи у извјештају у коме је закључила, да БиХ у довољној мјери испуњава услове за почетак дугог пута према чланству у Европској унији. На састанку у децембру 2023. године челници земаља ЕУ-а дали су ''зелено свјетло'' отварању преговора о приступању с Украјином и Молдавијом, након што су те државе подузеле важне кораке утврђене у извјештају ЕК-а о проширењу од 8. новембра 2023. 

Челници су тада такођер изразили спремност за отварање преговора о приступању с Босном и Херцеговином када се у потребној мјери испуне критерији за чланство. Босна и Херцеговина поднијела је захтјев за чланство у ЕУ-у у вељачи 2016. године, а статус земље кандидаткиње додијељен јој је у децембру 2022. 

Надовезујући се на препоруке Комисије од 12. марта 2024., Европско вијеће одлучује отворити преговоре о приступању с Босном и Херцеговином. Европско вијеће позива Комисију да припреми преговарачки оквир с циљем да га Вијеће усвоји у тренутку када се подузму сви релевантни кораци наведени у препоруци Комисије од 12. листопада 2022.”, каже се у закључцима Европсоког вијећа. Са оглашавањем је пожурио и Кристијан Шмит али је експресно добио одговор од Предсједника Републике Српске Милорада Додика: „Кристијан Шмит је лажов, смутљивац и лопов који у Босни и Херцеговини стално и упорно покушава очувати своју добру плату од 24.000 евра и онда покушава за њу да се бори, изјавио је вечерас у Требињу предсједник РС Милорад Додик, коментаришући Шмитову изјаву да он чува Дејтонски споразум.

„Он прво нема ништа са европским путем јер је лажан, а сви лопови бјеже од свога лоповлука, па и он, покушавајући свим напорима доћи на сједницу Савјета безбједности УН када се буде разговарало о БиХ и сматрам да ће му Американци и други то уприличити, што не значи да је он легалан“, истакао је Додик, напомињући да Европљани морају знати  да, уколико Шмит буде наметао било какво рјешење – Република Српска ће реаговати на начин како се то најављује свих претходних мјесеци, јер, како каже, ако случајно дође до интервенције на изборни закон – и Српска ће провести своје изборе које Европа не мора признати као што не признаје Путина“. 

У позадини америчких подвала и европских покушаја „умиривања Босне“, И док је угледни, док аустријски дипломата и шеф канцеларије ЕУ у БиХ, Јохан Сатлер води борбу за бољи положај БиХ, аустријске власти су подигле оптужницу против 10 младића припадника радикалног миљеа а првооптужени је, 17-годишњак из Босне и Херцеговине, запажен од раније и евидентиран кроз контакте с особама из миљеа екстремног и радикалног ислама. Банда је ширила “страх и трепет” у бечкој кварту Меидлингу, гдје су, ножевима,  молотовљевим коктелима, мачетама и калашњиковима изазивали страх и уцјењивали локалне трговаце. 

Након што су опљачкали и запалили индијску трговину мобилних телефона, направили су и бомбу, пише Хеуте. Међутим, пљачкање и зеленашње није била њихова једина активност. Све је више индиција о исламистичкој позадини оптужених, чија се имена спомињу у опсежној оптужници.  Као главно окупљалиште ове младе банде наводе се просторије џамије у Меидлингу. Током саслушања неки од малољетника су рекли да је њихова група слиједила исламистичку идеологију, те да су тројица осумњичених наводно су били симпатизери Исламске државе (ИС).

И када се заврши ова врста терористичке школе и обуке, јасно је да ће многи од њих бити упућени тамо гдје је Западу најпотребније - у Украјину.а на Москву ударити тероризмом, како и приличи лудацима!

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Сексуална револуција и коначно изумирање

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА