Најновије

Сарајевска власт провоцира рат, а Бошњаке чини саучесницима геноцида над Палестинцима Газе

Американци планирају киднаповати или убити Предсједника Републике Српске Милорада Додика. Британске специјалне, војне, интервентне јединице су планиране да буду извршиоци  ове полу-тајне операције.

Пише: Џевад Галијашевић

Циљ је углавном познат: разбијање политичке моћи српског народа на Балкану и укидање Републике Српске због чега су, поједини, сарајевски Бошњаци, пожурили у прве редове као учесници у овом процесу који покреће нови рат. Први међу тим, америчким Бошњацима и НАТО муслиманима, Елмедин Конаковић, је истовремено, Министар иностраних послова БиХ и јаран шефовима највећег нарко картела са Балкана – иначе, „муслиманског нарко картела“ који дјелује из Дубаија

БЛИСКИ ИСТОК ГОРИ А БАЛКАН ПОТПАЉУЈУ БОШЊАЦИ:

Догађај који нужно мјења свијет на боље и слаби хегемонију геополитичког карцинома САД-НАТО - рат у Украјини, стратеска снага ресурса и територије, уз војну моћ Русије - ефикасност војног дјеловања као и систем командовања и субординације, постају једнако отрежњујући и за Западни Свијет и за Кину, који су вјеровали да је само новац и економска моћ, услов глобалне снаге и геополитичке моћи у свјетској арени. Зато је процјена, о могућем свјетском рату, из којих год извора долазила, углавном погрешна јер нема свјетског рата без сукоба САД и Русија или САД и Кина – а тога неће бити. Као што неће бити прљавијег, геноцидног сукоба од овога коме свједочимо у Гази, али ће се наставити са  активностима које граде нова и оживљавају стара кризна жаришта; ограничене и контролисане ратне сукобе, као средство новог позиционирања и омеђивања зона интереса Западног блока, са једне стране и Руско-Кинеског блока у настајању. Америчка воља и способност да шири нестабилност, постоји још увјек али моћ управљања државама и народима се коначно смањила, истопила и готово неповратно нестала. Коначно, долази до рађања новог, али, најновијег свјетског поретка. И док Русија постаје господар ситуације на православном истоку, Африци и на Арктику, САД, уз геноцидну политику и  бруталност Нетањаховог Израела, отвара нове ратове на Блиском и Средњем истоку, провоцира Иран, диже тензије у азијско-пацифичком региону и припрема рат на Балкану.  

У америчкој тактици изазивања криза, слуге и сви мобилни потенцијали, паравојне структуре попут Ал каиде и ИСИЛ-а, играју значајну улогу. За нови рат у Босни требају им политичке пропалице и уцјењени представници нове, бошњачке власти три странке: СДП, НиП и Наша Странка па  њихова спремност за увлачење Бошњака у нови рат са Српским народом постаје гласна и поуздана. Злонамјерна, политика Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, баш као смушена политика Њемачке и Француске, креирају нестабилан Балкан и подстичу сукоб Бошњака и Срба. Разговори и договори о европском путу су прекинути за сва времена и узалуд их покушавају  обновити, предсједник Мађарске владе Виктор Орбан и  аустријски дипломата, шеф канцеларије ЕУ, Јохан Сатлер. Американци су одлучили да буде рат – и рат ће бити.

Јер нови министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић са нарко дилерима из Дубаија: вехабијама и терористима из Сирије и оним, који су  из Гуантанама упућени „својој браћи“ БиХ, уз дебате пуне мржње на сарајевским медијима, које трају данима предводи амерички ратни поход на бошњачкој страни. Помаже и Златко Лагумџија, амбасадор БиХ у Уједињеним нацијама, уговарањем удара на Републику Српску  Србију,и на најављеној Генералној скупштини УН о „најновијој резолуцији о Сребреници“ шаљући јединствен и разумљив сигнал америчкој политици: “Ми Бошњаци прихватамо рат и спремни смо за њега“. 

Уз прављење разних перформанса у медијима и на улицама етнички чистог, муслиманског Сарајева, и овом акцијом, воде ка планском стварању услова, да се кроз тумачење протеклог рата и Сребренице, као посебног  догађаја, етикетрирају и сатанизују Срби али и изазове тотални сукоб и прекид било какве комуникације међу владама и народима у БиХ. И не само то, јер бошњачка улога, има ипак и нову, велику и скривену сврху. У овом тренутку, са својим вођама, Бошњаци учествују у убијању Палестинаца, што је најсрамнија улога коју су бошњачке елите прихватили у име привидно муслиманског у бити американизираног дјелића БиХ, знаног као Филџанистан..   

Дајући подршку босанским муслиманима американци, као највеће убице муслимана у историји, поручују исламском свијету, да они нису против Ислама и да штите муслимане Балкана. Бошњаци су ту главни глумци а њихове нове вође, политичке тројке из Сарајева, са Конаковићем на челу представљају тек обичну западну фекалију коју је османска канализација, (неки је зову цивилизацијом), давно озбацила на Балкан, да служи као покриће свим западним гадостима и злочинима. 
Повампиреном причом о „патњи бошњака Сребренице“ сакрива се права патња, и стварна геноцидна намјера Израелске Владе и војних структура да у појасу Газе побију и истребе Палестринце.

Горак укус, због бруталног разарања домова, зграда, болница, јавних установа, сиротишта, путева и цијеле инфраструктуре неопходне за живот уз масовно уијање ненаоружаних жртава, дјеце и жена – убијање и прогон који Израел чини уз подршку САД и са америчким носачима авиона као чувара система ових геноцидних акција и злочиначке суштине, ублажиће лажни муслимани Босне. Причом о догађајима који су се одвијали прије три деценије Бошњаци учествују у одржавању пропагандне матрице по којој Американци брину за јадне и напаћене  муслимане у Босни. У најављеној дебати коју покреће њгеноциднија држава-нација у Европи, Њемачка, рефлектори јавности окренуће се у прошлост како не би бацили свјетло на геноцид који управо траје свом силином. За шест мјесеци Израелских нацистичких напада на Газу коју су и направили концентрационим логором, убијено је 108.000 палестинаца – што значи више него жртава свих народа у грађанском рату у БиХ, деведесетих.
За тих пола године, у Гази је уијено око 65.000 жена и дјеце што је једнако укупним бошњачким жртвама у четири године рата. Само што, убијање палестинаца– тај страшни злочин, још траје и добија на замаху. А то Бошњаци, лажни муслимани желе сакрити, нападајући по ко зна који пут, своје комшије Србе...упорно, погано и агресивно.

ВЕХАБИЈЕ И НАРКО КАРТЕЛИ ЗАЈЕДНО У АКЦИЈИ 

Нема сумње, да међу Бошњацима постоји много фанатика, који не желе сарадњу ова два народа и који рат и Сребреницу данас, желе да искористе као залог и темељ, новог, пројектованог и најављеног рата, али Бошњачки народ у цијелини, мора престати толерисати такве неодговорне појединце и престати показивати разумијевање за злочинце у својим редовима а вјерске екстремисте и њихове организационе форме коначно правно санкционисати и онемогућити да руше мир и стабилност у земљи. Свакако и зауставити људе попут Конаковића који жели да се стави на чело планираног хаоса и рата. Искључиво у америчком интересу. Ипак сукоб не би требао бити локални, већ регионални.

Па у ту сврху, Елмедин Конаковић, предсједник Народа и правде (НиП), позвао је на радни ручак и састанак политичких представника Бошњака региона, под називом "Положај и статус Бошњака у регији", који ће бити одржан у петак, 12. априла у Сарајеву, али су му већ стигле најмање двије одбијенице, као и оптужба да копира предсједника Србије Александра Вучића. На списку позваних учесника, преме незваничним информацијама, налазе се Ервин Ибрахимовић, предсједник Бошњачке странке (Црна Гора), Усаме Зукорлић, предсједник Странке правде и помирења (Србија), Сулејман Угљанин, предсједник СДА Санџака, предсједник СДП Србија Расим Љајић, Армин Хоџић, предсједник Бошњачког националног вијећа и многи други. Ту су још:  Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, Фахрудин Радончић, предсједник СББ-а, Нермин Огрешевић, предсједник НЕС-а, Семир Ефендић, предсједник Странке за БиХ, Шемсудин Мехмедовић предсједник странке Напријед.
Међутим, лидер СДА Бакир Изетбеговић одбио је позив и јавно је објавио и своје разлоге за такву одлуку.

"Примио сам позив Елмедина Конаковића за 'радни ручак' о 'положају и статусу Бошњака у регији'. Позиву се, наравно, нећу одазвати", истакао је Изетбеговић, те је као основни разлог саопштио да је то "Конаковићева водећа улога у групацији странака која је због властитих интереса погазила изборну вољу Бошњака, њихово достојанство и национални интерес", па додаје и ово:

"Конаковићеву фотељу су Бошњаци и други босански патриоти платили недопустивим уступцима и предајом низа витално важних позиција у државним и федералним институцијама и јавним предузећима. По његовој памети Бошњаке у БиХ представља политичка мањина спремна да прода властито достојанство и снисходљиво испуњава захтјеве политичких представника Срба и Хрвата, што му одузима легитимитет да уопће говори о статусу Бошњака", навео је Изетбеговић.
И делегат СБиХ у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Џемал Смајић најавио је да се ова странка, неће одазвати позиву Конаковића на састанак политичких представника Бошњака из цијелог региона.

Потез Конаковића назвао је задњим у низу непромишљених и незрелих владајуће Тројке а лидера НиП-а назвао, главним Бошњаком у Тројци.
"Иронично је да човјек који погази вољу Бошњака на изборима 2022. године и пристане „везати коња гдје му ага каже“, хоће да окупи Бошњаке. Осим тога очито је ово покушај копије Вучићевог позива да окупи Србе из регије на Васкршњем сабору", навео је Смајић.

Ипак у чаршији се питају: зашто, бајрамско-саборна дипломатија Елмедина Конаковић, на "свенационално окупљање" није позвао своје јаране и пословне партнере, Бошњаке из Дубаија кад су већ ту представници нарко картела из Санџака и са Косова?!

О скупу трећег дана Бајрама на Илиџи, сам лидер НИП-а каже:

"Много је важних идентитетских питања. Језик религија, традиција, култура и још неке. Заједничко дјеловање изабраних парламентраца једна је од идеја..." што у потпуности одговара изјавама, које су се давно чуле око већ најављеног Васкршњег сабора српског народа.

А кад се, крњи, Конаковићеви Бошњаци скупе на Илиџи, остаје питање: Хоће ли порука, да су сви Бошњаци спремни за рат, коју добошари рата шаљу американцима, бити довољно кредибилна ако иза ње не стоји највећа национално-исламска странка СДА?!

Или је планирано, да као и деведсетих, Бошњаци, у рат уђу постепено, без журбе, док милом или силом, не буду сви мобилисани и употребљени.
Тако је то изгледало и у Украјини – паметан народ би извукао поуку! 

Oстале текстове Џевада Галијашевића читајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА