Најновије

ОВО ЈЕ ЗАПАДУ ТРН У ОКУ: Србија и Русија имају интензивне и добро развијене односе које се заснивају на међусобном поверењу!

Председница Народне скупштине Маја Гојковић и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан Харченко у данашњем разговору су оценили да две земље имају интензивне и развијене односе на свим пољима, који су засновани на узајамном поверењу.

Александар Боцан Харченко (Фото: јутјуб)

Гојковић и Боцан Харченко су нагласили да у укупним односима велики значај има веома добра парламентарна сарадња, а амбасадор је захвалио председници Скупштине на посвећености у развоју добрих и пријатељских односа са Државном думом и Саветом Федерације РФ.

Гојковић је истакла да је парламентарна сарадња на највећем нивоу у историји односа две државе и указала на важну улогу Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Државне думе у јачању парламентарних односа и разматрању конкретних тема од обостраног интереса.

Саговорници су се сагласили о значају даљег развоја сарадње између одбора парламената, у области спољних послова, привреде, безбедности, група пријатељстава, као и делегација у међународним парламентарним организацијама.

Гојковић је навела да Скупштина Србије са Државном думом и Саветом Федерације има добру сарадњу и на мултилатераланом нивоу и изразила очекивање да ће председница Савета Федерације Валентина Матвијенко учествовати на 141. скупштини Интерпарламентарне уније од 13-17. октобра у Београду.

Реч је о важном скупу који ће окупити велики број парламентарних делегација и председника парламената из читавог света.

Кандидати за лажног премијера Косова све сами терористи ОВК, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА