Најновије

5Г, ЗАГАЂЕЊЕ, ТЕСТОВИ: Анине лажи и глупости за 7 дана

Ваздух у Београду није најзагађенији у свету, кућни тестови на корону немају дозволу Агенције за лекове и медицинска средства и одустајемо од 5Г мреже, јер обичним грађанима није потребна, три су неистине које је премијерка Србије Ана Брнабић изговорила у току само једне недеље.

Ана Брнабић (Фото: srbija.gov.rs)

Након што су се у апотекама у Србији након спектакуларне најаве појавили и брзи тестови на корона вирус, означени као кућни тестови, а затим и распродати брзином светлости, а накнадно се испоставило да никако нису за кућну употребу и да их могу користити само професионалци, јер у супротном постоји опасност од повреде, премијерка Србије је покушавала да опере руке од одговорности државе за овај пропуст.

Кућни тест нема дозволу aгенције 

Брнабић је овим поводом рекла следеће:

“О томе је разговарано на Кризном штабу и Министарство здравља је проверило, ти тестови нису добили одобрење од Агенције за лекове и медицинска средства”, рекла је Брнабић у емисији “Хит твит” и додала да су повучени из продаје.

Уз напомену да ће ресорно министарство здравља проверити како су се уопште нашли у државним апотекама, премијерка је додала да се такве ствари дешавају.

“Људи увезу такве тестове и нашли су се у апотекама. Па не можете ви исконтролисати све што се дешава у Србији сваког минута”, рекла је она.

Неистина број један.

Нова је накнадно дошла до решења Агенције за лекове и медицинска средства, које је потписао лично директор Саша Јоћовић, а на основу којег се јасно види да је ова установа издала одобрење за ковид 19 Антиген рапид тест 16. новембра, те да је дата дозвола и за продају у апотекама.

Београд није међу најзагађенијим градовима

Следећа неистина којом је председница Владе Србије обманула грађане јесте тврдња да Београд није један од најзагађенијих градова света, иако се загађеност ваздуха у главном граду месецима уназад може видети голим оком, а грађани се буквално гуше отровима које удишу.

Иако се на листи Air visual ваздух у Београду често налази на листи најзагађенијих градова света.

Овим поводом Брнабић је рекла:

“Београд никако није један од најзагађенијих градова на свету. Чињеница да немамо довољно мерних станица у Београду, али да их остали градови имају. Свакако да проблем постоји и он је вишедеценијски. Почели смо да радимо на решавању проблема још 2015. године и све проблеме решавамо, па тако и овај. Значајан показатељ тога како решавамо проблеме јесте то да смо у првих месец дана раде владе поставили још један камен темељац за постројење за одсумпоравање у у термоелектрани Никола Тесла”, рекла је Брнабић такође у “Хит твиту”, а на питање да ли постоји угљарска мафија, о којој је говорио директор Истраживачке станице Петница Вигор Мајић, казала је да је проверавала и у Министарству енергетике, ЕПС-у, и инспекцијама и да ми, како каже, конкретан доказ за ту тврдњу немамо.

Грађанима не треба 5Г мрежа

Ако се нешто може везати за политику Ане Брнабић, онда је то свакако тема дигитализације, која је годинама уназад била постављана као приоритет свих приоритета.

Ту долазимо до неистине број три и тврдње да су планови за увођење супербрзе 5Г мобилне мреже у Србији отказани – јер грађанима то не треба.

“Посебно је важно напоменути да грађани Србије у овом тренутку немају никакву потребу за 5Г мрежом. За 5Г евентуално има потребу научна заједница, они који користе суперкомпјутере за вештачку интелигенцију. Али, нама као обичним грађанима 5Г мрежа није потребна”, рекла је премијерка, икао су функционери Владе до сада увек говорили о 5Г мрежи као највећој развојној шанси, па је тако доскорашњи министар задужен за телекомуникације Расим Љајић изјавио да “ниједна претходна генерација није могла да има толики утицај на привреду и економију као 5Г технологија”, док РАТЕЛ у својим публикацијама наводи да је за привреду пресудна управо 5Г мрежа.

Бивши шеф израелске службе открио све тајне, Хрвати су палицама разбијали Србима лобање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА