Најновије

EMИЛ ВЛАЈКИ ЗА ПРАВДУ: Против кога ће Србија ратовати?

(Мало шале за велике и мале)

Hanibal ante portas (непријатељ је пред вратима). Тако су у старом Риму означавали непосредну опасност за њихов град и империју. А у данашњем стољећу има пуно х(к)анибала пред вратима. Чини се да би хтјели да ратују против Србије, а можда да је униште и на неки други начин.

На примјер, српски велики пријатељи Нијемци. Некада су стварно масовно убијали Србе класичним ватреним оружјем, „мало“ уз помоћ усташа који су маљевима и ножевима убијали Србе у Јасеновцу. Али данас, јок! Профинили су се. Направили су Четврти Рајх на софистициран начин. Све оно што је Хитлер сањао о уједињеној Европи, то се остварило: Деутсцхланд Üбер Аллес. У овом часу, сами држе 30% капитала ЕУ. Сада је то културна, „аријевска“ нација која ће уложити 100 милијарди еура за своје наоружање, вјеројатно како би обновила стару славу; Јевреја и Славена још увијек има за нове конц логоре и плинске коморе. Јесте да је учествовала у окупацији Космета, али то је била почетна проба за будуће славније подухвате.

НАПОМЕНА. Из овог је примјера видљиво да се права пријатељства кују деценијама. Нијемци су Србе уништавали у Првом, па у Другом свјетском рату. Након тога су учествовали у отимачини 15% њеног територија, те је садашње њихово пријатељство, коначно, заковано српском крвљу.

У овом часу бомбардирају Београд својим уцјенама. Скупа са браћом Американцима, преко дипломације уцјењују Србе. Ако се не одвојите од Русије (санкције, осуде…), слиједе примање самопроглашеног Косова у свјетске институције, никада не ћете у Европу, веле Нијемци Њему. Затим, повући ћемо наше инвеститоре, а то је 70% ваше привреде. Након тога слиједи каос и побуна народа, не ћете имати гдје побјећи од његовог гњева!
Добро, видљиво је да у овом часу Србија неће ратовати против Њемачке. Против кога онда? Ми то не знамо, али Он наоружава земљу без престанка. Сигурно зна нешто што ми не знамо. 

Пише Емил Влајки

Србија је данас поново војно снажнија од земаља у регији. Тренутно има 25.000 активних војника, укупно 27 авиона (класифицираних као борбени и ловци-бомбардери), 51 хеликоптер и 323 тенка, што је далеко више од било које сусједне земље. Ту треба додати нови протуавионски ракетни сустав Панцир С-1, те нови протуоклопни ракетни сустав Цорнет, све из Русије. Из Кине јој је стигла копија ПЗО сустава великог домета ФК-3 (копија руског С-300), већ су стигле кинеске борбене беспилотне летјелице, а долазе сличне из Турске.

Против кога би, међутим Србија ратовала? Шест од осам земаља у окружењу су у НАТО савезу, а БиХ те самопрокламирану државу Косова, такођер штити НАТО.

То је, ипак, чиновничка оцјена стања на Балкану. Тамо, границе су далеко од тога да буду коначне, а ни (не)пријатељи нису стални што јасно показује рат у Украјини. Тако су некад Бјелорусија и Русија били опробани пријатељи Срба, али се у овом часу то више не пика; сада су браћа непријатељи. Није доказано да ће БиХ остати читава након стварања хрватске Херцег-Босне, а ту је рат увијек могућ. Санџак би се могао наћи у ратном пламену, Република Српска би могла прокламирати самосталност, а Србија би могла заузети дио Космета до Ибра (ово посљедње је шала, међутим, тко зна). Све су то, наравно хипотезе, а њихова вјеројатност није занемарива. Овдје ћемо, ми обични људи, често параноични, истаћи неколико могућих ратних сценарија.

ПРВИ СЦЕНАРИЈ

Након ових избора, Хрвати ће поново бити бијесни. Бошњаци којих има четири пута више, поново ће им бирати њихове представнике, наводне Хрвате, издајице. Хрвати ће тада основати Херцег-Босну, практично трећи ентитет. Бошњаци пријете: Нас је четири пута више. Бит ће крви до кољена. Имају најмање 100 000 бораца и значајно наоружање (девет творница оружја за : Не дај Боже!). Настат ће покољ Хрвата. Хрватска војно интервенира. Добија подршку Њемачке и (потајно) Србије. Пријети подјела и нестанак БиХ; друга Украјина. Рат бијесни. Србија је потписник Дејтона и проматра ситуацију. Али то није све. У Санџаку (Рашкој) гдје је 60% популације бошњачко, диже се устанак како би помогла муслиманима у БиХ. Србија војно интервенира.

ДРУГИ СЦЕНАРИЈ

НАТО који је, практично, већ окупирао БиХ са пар тисућа војника, пренствено Британаца, пред изборе жели макнути „проруског“ Додика, настоји да га ухапси. Али Република Српска има 10 000 добро наоружаних полицајаца. Рат са НАТО-ом је у тијеку. Пријети интервенција руских трупа. Србија војно, мировно, интервенира. Коначно се ствари смирују компромисом. Додик одлази у драговољно изгнанство, а на власт долази Станивуковић, миљеник Београда и Запада.

ТРЕЋИ СЦЕНАРИЈ

Запад види да не може натјерати Србију да се одрекне Космета. Тајно, нуди компромис. Дозвољава Србима да војском уђу у свој териториј до Ибра, а да се остатка Космета одрекну. Албанци о томе ништа не знају. Србија надмоћно осваја тај териториј. Гуши побуну Албанаца у Прешевској долини. Коначно сви су, како би Предсједник рекао, нешто добили и изгубили. Срби масовно бјеже из нове албанске државе.

ЧЕТВРТИ СЦЕНАРИЈ

Власти у Србији прихваћају приједлог Запада. Одричу се Космета, али Србија истог часа улази у ЕУ. Самопроглашена Република Косова постаје чланица НАТО-а. Народ у Србији се буни, и у већини је против таквог рјешења. Знајући за расположење народа, руске обавјештајне службе раде свој посао. Побуна поприма оружани карактер. Власти у Србији одлучно гуше побуну. Руси војно интервенирају, али наилазе на добро припремљену обрану. Као и у Украјини, два славенска народа се међусобно убијају истим оружјем. Запад трља руке од задовољства.

ПЕТИ СЦЕНАРИЈ

Он је, у овим временима, апсолутно немогућ у Србији. Међутим, повијест познаје случајеве: примјерице Цезара у Риму, Садата у Египту, Рабина у Израелу, који су трагично настрадали од својих, након што су постигли запажене успјехе војне и мировне природе. Код Срба се то данас ради пуно хуманије. Нове власти некадашње своје челнике, које народ сматра херојима: Младића, Караџића, Милошевића, Ојданића, Лазаревића…, шаљу у затворе на Западу као би тамо били обешчашћени и послани на робију.

НАПОМЕНА. Ако Руси остваре релативно брзу побједу у Украјини, Власти у Београду ће се одрећи свог садашњег изразито прозападног курса и поново постати политички неутралне.

НАПОМЕНА. Ако само један од ових четири сценарија проради, сва четири ће се смијешати у један, једини. Ово је Балкан.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА