Најновије

ЕВО ГДЕ ЈЕ НЕСТАО ШЕЋЕР! Зорана Михајловић бирала Грчића и урушила ЕПС! Русофобну Даницу плаћају Руси (ВИДЕО)

Не могу да говорим о Зорани Михајловић као економисти, кад се за време њеног мандат урушио ЕПС. То што је она поднела кривичну пријаву против директора ЕПС-а, то њу уопште не аболира од одоговорности. Зашто није пре пет година поднела иницијативу за његову смену, упитао је економиста Слободан Тешић гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Он је истакао да је њена улога у свему томе „немерљива“. 

- То што она пушта кроз београдске кулоаре причу да она није хтела никад да постави Милорада Грчиа на чело ЕПС-а, него јој је то наредио Вучић, у то се не може веровати, јер она је по функцији и хијерархији морала да предложи директора, значи на њој је одговорност. А друго, где је Надзорни одбор ЕПС-а којем су од три члана два професора Машинског факултета, где је њихова одговорност? Надзорни одбор не значи само примање плата и велике привилегије – оценио је он.
Говорећи о Даници Драшковић, супрузи Вука Драшковића који баца дрвље и камење по Русији и Русима, он је изразио чуђење што смо на тако одговорно место у Одбор директора НИС-а поставили Даницу Драшковић, која је по њему расположена „и антисрпски  и антируски“, и „неко ко је пензионисан као инвалид“. 

- Та функција заслужује неког академика, неког редовног професора, са технолошког или машинског факултета, или економског факултета. То су сензитивна места на која морају да дођу и стручњаци и проверене патриоте – указао је Тешић. 
Он је испричао и како је Даница Драшковић спречила пројекат отварања Бањалучког сајма где је Београдски сајам требало да буде оснивач, и то само зато што њен СПО и она не би имали никаве користи. 

Он је такође говорио и о улози Млађана Динкића који је био против руских инвестиција, а потом се нашао на руском платном списку, што је неразумљиво.

Одговарајући на питање да ли је држава екстрапрофитер јер зарађује ПДВ на ценама које су увећане 30-50 одсто, чиме се додатно пуни буџет, и да ли би из тог разлога требало да се одрекне акцизе на горива, како би олакшала привреди, пољопривреди и становништву, сложио се да је тако, и да би држава заиста могла да отпише акцизе, али нажалост тако не размишљају у Влади. 

Тешић је открио и где се крије шећер, однос зашто је несташица на тржишту, што можете погледати у емисији. Такође, успротивио се и санкцијама Русији и говорио о томе зашто је Мађарска увела ванредно стање у економији, и шта би требало учинити код нас да се превазиђе криза. 

Најновију колумну Ивана Пајовића можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА