Најновије

Објављени резултати обдукције тела Муамера Зукорлића

Више тужилаштво у Новом Пазару саопштило је данас да је обдукција бившег лидера Странке правде и помирења Мумаера Зукорлића показала да је он умро природном смрћу, као и да у његовом телу није било повишених вредности токсичних материја.

Фото: Јутјуб

Том тужилаштву достављен је обједињени налаз Завода за судску медицину из Ниша и мишљење Завода за здравствену заштиту радника Нови сад о резултатима хемијско-токсиколошких анализа биолошких остатака Зукорлића.

“Измерене вредности концентрација токсичких метала и металоида у узорцима се налазе у оквиру нормалних вредности за ове врсте узорака и не представљају непосредан, ни посредан, узрок акутне и хроничне интоксикације и тиме нису узрок смрти покојног Зукорлића”, наводи се у саопштењу Вишег тужилаштва.

Такође, додаје се да је, узимајући у обзир целокупну медицинску документацију и обдукциони налаз, смрт Зукорлића природног порекла.

“Наступила је као последица наглог погоршања функције и следственог престанка рада срца на терену од раније присутног тешког и прогресивног обољења срца”, закључује се у саопштењу.

Обдукција тела Зукорлића, уз присуство домаћих и стручњака из Босне и Херцеговине и Немачке, урађена је 6. маја, на Одељењу патологије и судске медицине новопазарске Опште болнице, након што је оно раније тог дана ескхумирано из гробља у његовом родном селу Орље, код Тутина.

Ексхумацију и обдукцију тела наредио је Виши суд у Новом Пазару, на предлог Вишег тужилаштва које поступа по кривичној пријави коју је Зукорлићев син Усаме предао Републичком јавном тужилаштву, због сумње да његов отац није преминуо природном смрћу.

Он је као доказе предао налазе две иностране лабораторије који, како је тада саопштио, показују да је Муамер Зукорлић отрован.

“Прва лабораторија утврдила је да постоји висока вероватноћа да је тестирана особа била отрована тешким металима. Друга је закључила да је, на основу узорка који су добили, особа била отрована храном”, казао је Усаме који је оца наследио на челу странке.

Муамер Зукорлић, бивши санџачки муфтија, преминуо је изненада 6. новембра, у 51. години. У том тренутку био је потпредседник Скупштине Србије.

Након ексхумације и обдукције, његово тело укопано је у дворишту Алтун-алем џамије у новопазарској Старој чаршији.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА