Најновије

ДОСИЈЕ ЖАНДАРМА ВУЧКА: Повезан с навијачима, Хркаловићком, Мутавим, кланом Беливук...

Високи официр жандармерије Ненад Вучковић Вучко, који се протеклих година помиње као спона између врха полиције и навијача, својевремено је био редован гост на јужној трибини. Вучковић, који и даље ради у Жандармерији, јавности је познат као блиски пријатељ убијеног Александра Станковића званог Сале Мутави, а који је био вођа навијачке групе "Јањичари".

Фото: Јутјуб

Вучковић је био један од најбољих другова убијеног навијача Александра Станковића званог Сале Мутави, вође навијачке групе „Јањичари“. Како је наш портал раније писао, када се на јужној трибини појавила навијачка група „Јањичари“ била је само још једна у мору завађених фракција Партизанових навијача који су били обезглављени после хапшења врхушке групе „Алкатраз“ због убиства француског навијача Бриса Татона 2009. године у центру Београда.

На челу „Јањичара“ био је Станковић, он је предводио групу новопечених Гробара, који су раније били симпатизери других фудбалских клубова. Поред убијеног вође те екипе, Станковића, који је у то време већ био осуђиван због организовања криминалне групе и трговине наркотицима, стајао је управо Вучковић звани Вучко.

Постоји много слика где су њих двојица заједно. Неретко је била реч о фотографијама са трибина.

Да је био у добрим односима са навијачима, несумњиво говори и једна ситуације од 2017. године. Наиме, тада је Војни синдикат Србије (ВСС) поднео кривичну пријаву у којој је наведено да је криминалцима Александру Станковићу, његовој десној руци Вељку Беливуку и генералном секретару у Влади Србије Новаку Недићу омогућено да од фебруара до јуна 2016. године користе стрелиште, наоружање и муницију Војске Србије како би увежбавали гађање.

У пријави, о чему је писао КРИК, се наводи да су бригадни генерал Зоран Величковић и потпуковник Дејан Николић злоупотребили положај и омогућили наведеним особама да ван радног времена користе војно стрелиште у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Ипак, Основно јавно тужилаштво у Панчеву одбацује ову кривичну пријаву са образложењем да нису могли да утврде да ли су наводи из пријаве истинити јер су поједини докази нестали, док поменути Недић уопште није испитиван. Са друге стране, од више од двадесет сведока који су испитани, само је један испричао да је, док је радио на пријавници, видео Вучковића са још неким особама како долазе у касарну.

Криминалистичко истражна група Војне полиције обавила је тада разговор са Вучковићем који је рекао да је био члан Специјалне бригаде до јуна 2016. године када је прешао у МУП, али да „никада није улазио у круг касарне приватним возилом, нити у радно, нити у ванрадно време“, писао је КРИК.

Са друге стране, и недељник „Нин“ је својевремено писао о Вучковићу. „Нин“ је објавио преписке између Беливука и Вучковића, а реч је о разговорима из 2016. године. Ради се о разговорима из извештаја о извршеним проверама и садржају комуникације телефона Беливука у којима се наводи да „главни шеф све зна“. Ипак, на кога се алудирало, није познато.

Како је „Нин“ писао, реч је о препискама из Беливуковог телефона, које је полиција доставила тужилаштву у поступку против Дијане Хркаловић. Ради се о комуникацији преко апликације WhatsApp са припадницима полиције, БИА, вођама навијача и власницима ноћних клубова.

„Најзначајнија је порука коју је Беливуку 20. октобра 2016. послао тадашњи главни координатор Жандармерије Ненад Вучковић Вучко: „Зна она. Зна шеф. Зна главни шеф. Али нема дана да ми неко пет пута не каже од њих да те држим под контролом да не урадиш ништа. И мораш да се сабереш. Полако“ „, наводи се у порукама између Беливука и Вучковића, пише „НИН“.

У истој преписци, Вучковић додаје: „Имамо јаке позиције брате. Имаш мене у десет људи сам у полицији, а ту сам ти на услузи нон стоп и знају да смо заједно. Ако смо паметни само не може да нас добије нико на пољу трибине и наших послова.“

Подсетимо, Вучковић се ових дана налази у жижи јавности због оптужби које износе Дијана Хркаловић, некадашња државна секретарка МУП и министар Небојша Стефановић. Они једно друго оптужују за сарадњу са мафијашима, а Стефановић је том приликом истакао да је Хркаловићкин партнер био на вези с Беливуком.

Претпоставља се да је управо алудирао на Вучковића, а захваљујући препискама са „Скај“ апликација које су испливале раније ове године.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА