Најновије

КУПУЈТЕ СМЕДЕРЕВЦЕ: Из Србије полетео украјински авион са српским борбеним возилима (ФОТО)

Са београдског аеродрома у Сурчину данас је полетео украјински теретни авион "Иљушин Ил-76", у који су утоварена војна борбена возила српске производње, преноси портал "Србин инфо".

Фото: Јутјуб

По сазнањима портала србин.инфо, ово није први пут да украјински транспортни авиони долазе по војно наоружање у Београд, а јуче су у летелицу са ознаком „UR-FSE“ спакована војна возила српске производње која су враћена из Либана. Возила су била на проби и тестирању код либанске војске, са којом Србија треба да потпише уговор о испорици.

Ипак, возила су одмах прослеђена, претпоставља се за Украјину и потребе украјинске војске против Русије.

Ово је сада највећи скандал и нож у леђа Русији од стране режима Александра Вучића, који јасно најављује какав је епилог састанка уставокршитеља Србије са америчким амбасадором Кристофером Хилом.

Остаје да се види каква ће бити реакција Руске федерације на овај потез режима у Србији. Подсетимо, већ је установљено да украјинске оружане снаге користе мине из Крушика, којима гађају и убијају цивилно руско становништво. Мине су произведене 2017. године, дакле три године након избијања сукоба на истоку Украјине.

О украјинском бомбардовању Белгорода прочитајте и погледајте ОВДЕ.

Извор: србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА