Најновије

СТРАНЦИ ПОЧИЊУ ДА ИГРАЈУ ЗА СРБИЈУ У КОШАРЦИ? Котуровићева брутална порука: То могу само продане душе да допусте!

Странци нису потребни српској кошарци! Тако мисли светски и европски првак са репрезентацијом из Индијанаполиса 2002. и Атине 1995. године Дејан Котуровић.

Фото: Јутјуб

После дебакла националног тима на Европском првенству и испадања од Италије у осмини финала, у јавности је почело да се прича да би у будућности у репрезентацији требало ангажовати странца, макар по угледу на женску репрезентацију и домаће клубове.

Треба ли странац српској кошаркашкој репрезентацији, питали смо Дејана Котуровића (50).

- Апсолутно не! Нама нису потребне ни стране лиге у којима играмо, попут АБА коју су нам увалили, а камоли странци у репрезентацији. Ми смо доказана кошаркашка нација. Још из мог периода, као и раније. Странци, кажете... Шта ће нам - запитао се Дејан Котуровић у разговору за Курир и наставио:

- Ја сам постао кошаркашки лаик. Али, хајде да ствари поставимо овако. Сваки страни играч ће трошити место неког нашег младог талента и наде. Спречаваће његов развој. Можда ће неко да ме оптужи за национализам, али то нема везе. Далеко било, немам ништа против странаца у нашој земљи, да се разумемо.

Своје мишљење Дејан Котуровић образлаже на следећи начин.

- Понављам, нису нам странци потребни ни у клубовима, а камоли у репрезентацији. Нашим младим кошаркашима треба минутажа за доказивање и искуство, како би постали водећи играчи у екипи, а све то им је нарушено доласком странаца.

На нашу констатацију да се присети свог времена када се развијао као играч у суботичком Спартаку, уз Дејана Мишковића, Котуровић каже:

- Ми смо у моје време имали специфичан ток такмичења у Европи, јер смо били под санкцијама, као Русија данас. Били бисмо још бољи, да су нам дозволили да се такмичимо. Сигуран сам да бисмо имали више искуства и стицали већи квалитет. Моја генерација могла је да се носи са странцима, иако смо били млади. Имамо квалитет у кошарци, не видим шта би нам донело да имамо странца у репрезентацији - истакао је Котуровић, а онда поентирао:

- Осим помодарства. И можда све ово са оволиким бројем странаца у нашим клубовима није помодарство, већ неко прање пара, или нека наредба од стране европских и светских организација коју ми морамо да испоштујемо. Ако ниси продана душа не може нико да ти нареди да било шта радиш. Али...

Дејан Котуровић није желео превише да коментарише учинак Србије на Европском првенству, нити да се бави анализама дебакла.

- Не бих да коментаришем игре младих момака на ЕП. Нисам ни гледао утакмице, слабо гледам спорт уопште. Могу само рећи своје генерално мишљење о тим утакмицама, а не директно. Могао бих и ја сад да будем као многи, да пожелим да будем селектор, да бирам селектора, да бирам ко ће да игра... Али то је смешно - рекао је Дејан Котуровић и наставио:

- Видео сам да многи сада коментаришу како Кари не ваља, а имамо доказане играче и доказаног тренера. Све је то спорт. Лопта је округла. Ја сам за то да се народ не ложи и не навија. Нити за репрезентацију, нити за клубове. Зашто? Па, зато што су све спортске организације пале под утицај спонзора попут кладионица и политичких институција.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА