Најновије

ДЕГЕНЕК: Притисак је кад на трактору бежите из Книна (ФОТО)

Аустралија је на отварању другог кола групе Д Светског првенства савладала Тунис 1:0 и тако стигла до првих бодова у Катару. За Аустралију је у 75. минуту у игру ушао 28-годишњи Милош Дегенек, који је заменио Франа Карачића.

Милош Дегенек (Фото: Јутјуб)

Дегенек је Србин рођен у Книну, из којег је са породицом избегао после Олује у августу 1995. Једно време живели су у Београду, а кад му је било шест година, емигрирали су у Сиднеј.

Некадашњи ас Црвене звезде често говори о својим коренима, а после утакмице је на свом профилу поделио фотографију избегличке колоне из 1995. и себе након победе над Тунишажима, уз коју је поручио:

- Мислите да је ово притисак? Не, ово није притисак. Притисак је када сам као беба бежао од рата, притисак је када сам са шест година био усред новог рата. То је притисак

Двадесетдеветогодишњи дефанзивац је као беба, 1995. године, морао с породицом напустити Хрватску и родни Книн, о чему је својевремено детаљно причао за медије у Србији.

- Мрзим рат... Био је то тежак период за моју породицу. Имао сам 18 месеци када сам морао напустити наш град Книн. Био сам на трактору са мајком и оцем девет дана, док смо бежали према Србији. Имали смо само хлеб и млеко за пут.

- Све смо оставили. Кућу, земљу, родбину, пријатеље... Не причам пуно о томе, као ни мој отац. Тужан је то период за њега. Није био у Хрватској од тада. Већ 24 године“, испричао је тада своје болно искуство током акције Олуја бивши фудбалер Цвене звезде, Штутгарта, Минхена 1860, Јокохаме, Ал-Хилала...

Дегенек за репрезентацију Аустралије наступа од 2016. године и на 39 утакмица дао је један гол. Наступао је и за У-19 репрезентацију Србије, пре него што је изабрао аустралијски дрес.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА