Најновије

УН И ФИФА НИСУ ИСТО: УН нису признале независност Косова

Министар спољних послова Ивица Дачић огласио се поводом пријаве ФС Косова да се казни фудбалска репрезентација Србије због заставе „Нема предаје“, која је красила свлачионицу "орлова" пред меч с Бразилом. Дачић је поручио ФИФА да је то лицемерно јер Уједињене нације нису признале Косово, као и да су у питању двоструки аршини.

Уједињене нације (Фото: Јутјуб)

„Ми не можемо ту сада као држава да реагујемо, зато што су то спортске организације. Али, то показује како је велико лицемерје. Је л' замислите сада да је Украјина ту? И да она каже, Крим је Украјина, нема предаје. Је л' би неко избацио Украјину, јел би неко казнио Украјину? Како их није срамота?! Чекај, јел они стварно мисле да смо ми сви глупи и да ми сви не разумемо о чему је реч",  рекао је Ивица Дачић гостујући на ТВ Прва.

Дачић је навео да не говори "сада о ФИФА, јер то се Косово жалило".

"Вероватно ту постоје неке процедуре и не знам каква казна може да буде. Новчана, вероватно. То је лицемерно. Је л' Косово проглашено за државу? То што је примљено у ФИФА не значи ништа. Тамо има и чланица регионалног карактера. Овде Уједињене нације нису признале Косово“. Та застава говори о фудбалу да нема предаје, ја сам је тако разумео“, рекао је Ивица Дачић.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА