Најновије

АМЕРИЧКИ ЕКОНОМИСТА "ПРОЧИТАО" ПУТИНОВ ПЛАН "Запад има потпуно погрешну слику о Украјини"

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Економиста и бивши помоћник за економску политику министра финансија САД Пол Крејг Робертс, сматра да "Западне нације имају потпуно погрешну слику ситуације".

Русија је способна да уништи Украјину за један дан, чак и без употребе нуклеарног оружја, сматра бивши помоћник за економску политику министра финансија САД, Пол Крејг Робертс.

"Западне нације имају потпуно погрешну слику ситуације. Русија би могла да уништи Украјину за један дан без употребе нуклеарног оружја", написао је Робертс на свом сајту.

"Западни медији су 'министарство пропаганде', створили су слику пораза Русије. Било би тешко идентификовати највећег лажова у западним медијима, има безброј кандидата", додао је Робертс.

Према речима бившег запосленог у администрацији Беле куће, Русија не предузима такве кораке због заједничке историје.

"Украјина и њен народ су вековима били део Русије. Постоји много мешовитих бракова. Кремљ не жели да рушевине осиромашене земље буду близу њених граница", каже Робертс.

Осим тога, сматра он, западни медији су створили слику о "поразу" Русије, због чега многи Американци и Европљани имају лажан утисак о ситуацији.

Русија је послала трупе у Украјину 24. фебруара, наводећи као разлог неуспех Кијева да спроведе споразуме из Минска, који су имали за циљ да регионима Доњецка и Луганска дају посебан статус у оквиру украјинске државе.

Руски председник Владимир Путин више пута је нагласио да се Москва не бори против Украјинаца, већ против неонацистичког режима.

"Украјинце користе као топовско месо и убијају их пред стројем оних који се не понашају како треба. То је потврда неонацистичког режима. Тамо се губици уопште не разматрају. А оне који се, према њиховој процени, не понашају 'како треба', стрељају пред свима", рекао је Путин у разговору са мајкама руских војника.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА