Најновије

TEШКИ ГУБИЦИ УКРАЈИНАЦА КОД СВАТОВА И БАХМУТА: 14. механизована бригада одбија да извршава наређења из Кијева

Потпуковник Народне милиције ЛНР Андреј Марочко рекао је да су Украјинци претрпели велике губитке на артемовском (Бахмут) и сватовско-соледарском правцу.

"Према нашим прорачунима, око 500 украјинских бораца свакодневно страда у  реону Артемовск (Бахмут). А сватовско-соледарски правац  већ сустиже - и тамо су и губици непријатеља катастрофални", рекао је портпарол оружаних снага ЛНР.

Позивајући се на обавештајне податке, додао је да је на купљанском правцу у 14. механизована бригада Украјине масовно одбија наредбе надређене команде.

"Разлози за одбијање спровођења борбених наредби су непопуњеност јединица због недостатка особља, наоружања и опреме. Такође, војници су имали мноштво питања руководству због великог броја неоправданих губитака", објаснио је Марочко.

Он је рекао да западне “хуманитарне организације” скривени иза хуманитарних симбола достављају Украјинцима у Бахмуту комуникациону и извиђачку опрему, беспилотне летелице, пуњиве батерије, генераторе, оружје и муницију.

Марочко је такође рекао да је током децембра током праћења радио фреквенција у зони одговорности другог армијског корпуса Републике откривено присуство страних плаћеника из више од 30 земаља Далеког и блиског иностранства.

Степић: Са Русијом у Одеси и на Дунаву - отпадају приче да нам је Брисел ближи од Москве

Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА