Најновије

РУСИЈА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ ТУ ПАТОЛОШКУ СРБОФОБИЈУ! Захарова осула паљбу по Вилијаму Вокеру

Провокација у Рачку заувек ће остати црна мрља на образу Сједињених Америчких Држава и њених савезника, а испољавање патолошке србофобије ни Русија, као ни Србија, никада неће заборавити, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

Она је тим речима прокоментарисала изјаву бившег амбасадора верификационе мисије ОЕБС на Косову и Метохији Вилијама Вокера који је рекао да ће охрабривати Приштину да тужи Србију за наводни геноцид, да се диви бившој ОВК, као и да председник Србије Александар Вучић никада неће прихватити да се у Рачку, како тврди, догодио масакр.

„У питању је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС, дао себи ексклузивно право да тумачи догађаје како он сматра сходним, притом надмено тврдећи да ће свет свакако пре веровати њему него објективним чињеницама“, истакла је она.

Захарова је такође рекла и да Вокер и даље наставља да оправдава челнике такозване ОВК и да пребацује кривицу за ситуацију на Косову искључиво на Србе.

„Вилијам Вокер не само да је намерно и грубо прекршио мандат међународног посматрача, него је и целом свету показао типичне америчке методе извртања чињеница и искривљавања стварности“, додала је.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА