Најновије

ЗЕЛЕНСКОМ ЦУРИ ВРЕМЕ!? Немци открили "Спрема се јасан ултиматум за Кијев"

Украјина има до јесени да се поврати територије од Русије или ц́е Запад извршити притисак и натерати Кијев на разговоре са Москвом, сазнаје "Билд"

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Запад ће извршити притисак на Кијев како би натерао режим Зеленског на мировне преговоре са Москвом ако украјинске снаге не постигну значајан напредак до јесени, објавио је лист Билд , позивајући се на изворе у немачкој и америчкој влади.

"Уз помоћ новог наоружања, они желе да дају шансу Украјини да до јесени поврати више окупираних територија. Ако контраофанзива не успе, притисак на Кијев да преговара са Кремљом ће се повећати“ пише немачки лист.

Напомиње се да Запад вербално жели да подржи Украјину колико год је потребно, али се „иза кулиса“ већ говори о „војном ултиматуму“ за Володимира Зеленског.

Раније је Волстрит Џурнал, позивајући се на владине изворе у Немачкој, Француској и Великој Британији , објавио да ове земље промовишу идеју о склапању одбрамбеног пакта са Украјином и покушавају да помогну Кијеву да започне мировне преговоре са Москвом. 

Напоменуто је да у оквиру пакта земље разматрају могућност да Кијеву обезбеде ближе везе са НАТО-ом , шири приступ савременој војној опреми, оружју и муницији након окончања сукоба. Такав споразум се види као начин да се Кијев подстакне да започне преговоре.

Како наводи Билд, Париз и Берлин су на овај начин покушали, користећи сопствени историјски пример, да Кијеву пренесу идеју да би заклети непријатељи, као некада Немачка и Француска, могли да седну за преговарачки сто.

О офанзиви на Авдејевку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА