Најновије

"УКРАЈИНИ ЋЕМО ИСПОРУЧИТИ ОРУЖИЈЕ, А ВАМА ИСТОРИЈСКЕ САНКЦИЈЕ!" Бајден упутио жестоку поруку Путину

Бајден је нагласио да ц́е Америка наставити да испоручује Украјини и војну и хуманитарну помоћ.

Фото: Џо Бајден

САД и Канада намеравају да наставе да врше притисак на Русију и то увођењем санкција "историјских размера", изјавио је амерички председник Џозеф Бајден.

- Наставићемо да вршимо притисак на Путина увођењем историјских санкција и ограничења - рекао је Бајден на заједничкој конференцији за новинаре са канадским премијером Џастином Трудоом.

Истовремено, Бајден је рекао и да ће Америка наставити да испоручује Украјини и војну и хуманитарну помоћ.

Амерички лидер се осврнуо и на недавну посету кинеског председника Си Ђинпинга Москви рекавши да је зближавање Русије и Кине "сувише преувеличано", док је Америка далеко успешнија када је реч о формирању алијанси.

- Какве су они обавезе преузели на себе у економском плану? Због чега је трговина порасла - упитао је Бајден новинара који му је поставио питање да прокоментарише сусрет руског и кинеског председника.

- Не односим се лакомислено према Кини и Русији, међутим, мислим да преувеличавамо. У последња три месеца чујем да Кина планира да испоручи Русији огромне количине наоружања, али то још увек нису учинили. То не значи да то неће урадити, али ипак још увек нису - додао је Бајден.

Иначе, амерички председник је посетио Отаву мање од недељу дана након што је кинески председник Си Ђинпинг посетио Москву.

Резултат офанзиве групе '’О'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА