Најновије

ОГЛАСИО СЕ БИВШИ ПРЕМИЈЕР УКРАЈИНЕ: Шамар отрежњења Зеленском

Све што кијевски режим сада може да пружи Украјинцима су западна средства за вештачко одржавање економије, поручио је Николај Азаров. Kao шамар отрежњења и лажних обећања које Зеленски пласира народу, а реално је да их Запад не жели, бар за сада.

Украјина у скорије време неће добити статус чланице НАТО-а, максимум на који може да рачуна је да постане партнер Алијансе, изјавио је бивши украјински премијер Николај Азаров.

"Украјина је изван прага Алијансе, шта год обећавали у кабинету председника. Очигледно је да Кијев неће моћи да оствари чланство у НАТО, као ни у ЕУ. Максимум на који могу да рачунају је статус партнера, чија су максимална привилегија редовне политичке консултације о безбедносним питањима", написао је Азаров на Телеграму.

Азаров је нагласио да је погрешан пут развоја, који је кијевски режим изабрао 2014. године, изазвао садашњи оружани сукоб и на крају довео до колапса некада богате и независне државе.

Према његовим речима, статус партнера не даје никакве гаранције за улазак у Aлијансу.

Он је појаснио да овај статус пружа само могућност за разговор на министарском нивоу, размену информација, већи приступ програмима сарадње, као и ближу сарадњу у временима кризе и припремама за операције НАТО-а.

"Штавише, сами Американци су се противили било каквим обавезама према Кијеву", истакао је.

Све што кијевски режим сада може да пружи Украјинцима су западна средства за вештачко одржавање економије, закључио је бивши украјински премијер.

РУСИ ИХ РАЗВАЉУЈУ: Девет тенкова оде у ваздух и "Леопарди" са њима (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА