Најновије

Брисел ударио на руску нафту - Москва спрема одговор!

БРИСEЛ - Eвропска униjа обjавила jе jутрос садржаj новог пакета санкциjа Русиjи, а на мети су се нашле нафтне компаниjе у државном власништву.
Рат санкцијама (Фото: ЕУ)

Рат санкцијама (Фото: ЕУ)

Нафтним компаниjама Росњефт, Tрансњефт и Газпромњефт од данас jе забрањен приступ европском финансиjском тржишту, а санкциjе се односе и на пет банака коjе су с њима повезане. Сем тога, санкциjе обухватаjу забрану извоза оружjа у Русиjу, као и такозване технологиjе дуалне намене, коjа се може користити и у цивилне и у воjне сврхе, као и забрану извоза опреме за истраживање и експлоатациjу нафте, што ће отежати Русиjи приступ новооткривеним налазиштима у арктичком поjасу. Проширена jе "црна листа" руских функционера коjима jе забрањено да путуjу и послуjу у EУ, а међу 24 нових имена налази се и Владимир Жириновски, посланик Думе и лидер екстремно националиштичке Либерално-демократске странке. Oдлуку о увођењу санкциjа Русиjи због “агресиjе” на Украjину чланице EУ су донеле у петак прошле недеље, с тим што jе примена била одложена док се не види да ли ће се прекид ватре у Украjини одржати.
Прочитајте још: (БИСЕР) Гелетеј: Губимо рат због смартфонова!
Председник Eвропског савета Херман Ван Ромпеj jе jуче саопштио да ће санкциjе бити потпуно или делимично укинуте већ краjем месеца уколико EУ процени да се спроводи мировни план за Украjину, о коме се jош преговара. Русиjа jе наjавила контрамере, коjе би могле да обухвате забрану увоза аутомобила и неких роба широке потрошње из EУ, као и забрану прелета цивилних авиона преко руске териториjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА