Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ НА ЗАПАДУ ЈЕМЕНА: Хути извели жесток напад, ветрови рата захватили цео Блиски исток (МАПА)

Дванаест људи је убијено или рањено јуче, у обновљеним сукобима заједничких јеменских снага међународно признате владе и групе "Ансар Алах", у провинцији Ходејда, на западу Јемена.

Хути (Фото: РИА)

Јеменски војни извор рекао је да је група припадника "Ансар Алах" покушала да напредује према граду Хајес, југоисточно од Ходејде, са северозападне стране града, након што је појачање групе стигло у Ал- Аденски троугао.

Додао је да су се сукоби између две стране одвијали више од два сата, што је резултирало убијањем тројице наоружаних припадника "Ансар Алаха", као и један припадник снага јеменске владе, док је 8 са обе стране рањено.

Сукоби су уследили неколико дана након насилних сукоба између две стране, прошлог четвртка, у секторима Кило 16 (источно од града Ходејда), Ал-Дураими и Ал-Тухаита, јужно од Ходејде, оставивши 5 мртвих и 9 рањених.

Од 26. марта 2015. године, Саудијска Арабија предводи војну коалицију арапских и исламских земаља, у знак подршке међународно признатој јеменској влади, у њеним напорима да поврати главни град, Сану и велика подручја у Јемену, над којима је "Ансар Алах" преузео контролу крајем 2014. године.

С друге стране, група "Ансар Алах" врши нападе дроновима, балистичким ракетама и чамцима натовареним бомбама, гађајући саудијске и јеменске снаге унутар Јемена и на територији Краљевине.

На Западу се најављује велики рат Америке и њених савезника против Кине. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји