Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ПРЕТИ РУСИЈИ: Турци напали САА, велике снаге се крећу према фронту (ВИДЕО)

На северу Сирије се заоштрава ситуација. Након што је руска војска уништила вође терористичке групе ХТШ, џихадисти планирају да се освете за свој губитак. И онда се појавила турска војска у свему овоме.

Џихадисти ХТШ (Фото: Јутјуб)

Турска је нападом на САА потврдила савезништво са терористима Хајат Тахрир Аш-Шам. Беспилотне летелице руских ваздухопловних снага бележе пребацивање великих снага милитаната и тешког наоружања турске војске на фронт (види снимак доле).

Анкара је подржала џихадистичке нападе на владине снаге у Идлибу и започела пребацивање тешког оружја за подршку терористима.

Како извештава портал „Рускаја Весна“, јуче је у провинцији Идлиб у руском ваздушном нападу је убијено неколико високо рангираних милитаната ХТШ, укључујући портпарола групе Абу Халида Шамија.

Терористички пропагандисти одмах су заурлали због потребе за узвратним акцијама, а сам ХТШ издао је службено саопштење у којем прети да ће се осветити сиријским и руским војницима због смрти њихових вођа.

Џихадисти су најавили спремност за напад на положаје владиних и руских снага. Овде је све сасвим очекивано и предвидљиво. Реакција Анкаре на ове догађаје је најзанимљивија.

Турци су практично пружили пуну подршку ХТШ терористима. Турске оружане снаге извеле су заједничке ракетне и артиљеријске ударе са терористима на положаје сиријских владиних снага на југу зоне деескалације у Идлибу.

Такође, турски самоходни артиљеријски системи гађали су владине циљеве у граду Серакибу и околини. Укупно је испаљено више од 120 граната.

Поред тога, током протекле ноћи екстремисти су, заједно са турском војском, почели да прикупљају појачање и јачају своја упоришта на контактној линији на граници зоне деескалације.

У јужном делу зоне деескалације у Идлибу, руски извиђачки дронови забележили су премештање великих јединица милитаната и тешког наоружања турских оружаних снага ради извођења провокација на подручју Серакиба.

На свежим снимцима са дрона доле можете видети турску самоходну артиљерију ,.

Укупна слика онога што се дешава подвлачи грубо занемаривање руско-турског меморандума о стабилизацији ситуације у зони деескалације у Идлибу од стране Анкаре.

Изјава Турске да се бори против тероризма у Сирији у свим облицима и манифестацијама само је гласна изјава и нема никакве везе са стварношћу.

Ердоган је још једном показао оданост терористима у Сирији, покушавајући да их искористи за решавање својих окупационих планова.

Турска није испунила ниједну од својих обавеза, посебно елиминисање терористичких група и стварање демилитаризоване зоне дубоке 15–20 километара од границе зоне деескалације.

Руске акције отворено указују на неспремност да се помири са терористичком државом у Идлибу. У одсуству стварне акције Турске да уништи терористе, сиријска војска и руске ваздухопловне снаге преузеће овај задатак.

Како је украјинска војска упала у ЛНР и ликвидирала војнике Народне милиције, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји