Најновије

ВОЈСКА НАСТАВЉА ДА УНИШТАВА ЏИХАДИСТЕ: Идлиб постаје прави пакао за терористичку злогласну групу! (ФОТО)

Напади Сиријске арапске војске (САА) и даље наносе људске и материјалне губитке припадницима Хајат Тахрир ал-Шама (ХТШ) и њиховим савезницима у северозападној сиријској регији Идлиб.

Сиријска војска. (Фото: Јутјуб)

Према наводима Сиријске опсерваторије за људска права, 17. јуна, два милитанта ХТШ-а убијена су, а неколико других рањено као резултат сиријских артиљеријских удара.

Напади су били усмерени на градове и села Ешим, ал-Бара, Аблин, Балшун, Џосеф, Абадета, Арнаба, Фатера, Флејфел, Бенин и Суфухон у јужној покрајини Идлиб. ХТШ и њихови савезници одржавају снажно присуство у овом делу области.

На северозападу Хаме, САА је уништила возило у близини града Зијадија противтенковском ракетом на навођење (АТГМ). Неколико милитаната у оближњем граду Каркор такође су погођени АТГМ-има.

Прошле недеље је више од девет милитаната, укључујуц́и портпарола ХТШ-а, убијено у низу сиријских и руских удара на Идлиб.

ХТШ је фактички владар Идлиба. Терористичка група ослања се углавном на војну подршку Турске. Непријатељско понашање Анкаре провоцира ССП. Недавно је војска наставила ударе на турске трупе укључене у подршку милитантима.

Срамна објава Историјског архива Београда о деспоту Стефану изазвала оштре реакције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји