Најновије

72. СПЕЦИЈАЛНА БРИГАДА КРЕЋЕ У ПОМОРСКУ ОПЕРАЦИЈУ: Иду до обала Индијског океана

Тим Војске Србије из састава 72. бригаде за специјалне операције упућен је у зону војне операције Европске уније "Аталанта", где ће до друге половине октобра бити ангажован на заштити брода из Светског програма за храну Уједињених нација.

Српски специјалац (Фото: Министарство одбране Србије)

Дванаест припадника 72. бригаде за специјалне операције ће на обалама Сомалије у Аденском заливу и Индијском океану пружати заштиту броду који допрема хуманитарну помоћ. Задатке ће извршавати одвраћањем, превентивним и репресивним акцијама према пиратима.

Ово је осми аутономни тим за заштиту бродова који Војска Србије ангажује у поморској противпиратској војној операцији Европске уније "Аталанта", која је настала као одговор на повећани број пиратских напада и озбиљне претње по безбедност пловидбе на Рогу Африке.

Свечани испраћај тима за заштиту бродова одржан је у касарни "Растко Немањић" у Панчеву и том приликом је командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан уручио заставу Републике Србије командиру тима.

Војска Србије учествује у војној операцији "Аталанта" од априла 2012. године, ангажовањем штабних официра на бродовима у Индијском океану и у Оперативној команди на копну, а од децембра 2013. године и периодичним ангажовањем аутономних тимова за заштиту бродова.

Да ли ће Украјина ући у НАТО, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји